Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Opravy mostů potrápí v následujícím roce řidiče v Karlových Varech

V krajském městě se připravuje několik akcí, které budou v příštím roce komplikovat dopravu. Tou nejzásadnější bude stavba Dvorského mostu, který bude zdemolován a vyroste tady most úplně nový.

„Ještě než začne stavba Dvorského mostu, dojde k úplné uzavírce mostu Ostrovského. Ta začne 25. ledna a potrvá dva až tři týdny. Důvodem bude detailní diagnostika tohoto mostu, která nám odkryje aktuální stav všech mostních konstrukcí, neboť most je rozdělen do tří částí, jedna je nad kolejištěm, druhé nad řekou Ohře a třetí nad průtahem,“ vysvětlil náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

Minimální dopravní omezení si naopak vyžádá záruční oprava most kpt. Jaroše ve Dvorech, kde budou práce probíhat hlavně mimo vozovku. „Tady bude v lednu představena unikátní technologie, kterou bude most opraven. Co se týká vozovky, tak tam de facto dojde pouze k vyfrézování asfaltu a položení nového koberce, takže omezení bude pravděpodobně pouze v jednom směru a do na velmi krátkou dobu,“ doplnil náměstek.

Největší dopravní omezení se tak očekává na začátku jara a bude způsobeno úplným uzavřením Dvorského mostu. Ten bude kompletně zdemolován a na jeho místě bude postaven most nový. „Předpokládáme, že v lednu podepíšeme smlouvu s vítězem výběrového řízení a do Vánoc bude most hotový. Firma bude mít na demolici i stavbu nového mostu 38 týdnů. Cena díla je 150 milionů korun,“ doplnil první náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO) s tím, že město kladlo velký důraz na co nejkratší dobu výstavby nového mostu, aby dopravní komplikace ve městě trvaly co nejkratší dobu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky doprava, omezení, mosty, demolice, Karlovy Vary, diagnostika, ODS, Ohře, ANO 2011, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy mostů potrápí v následujícím roce řidiče v Karlových Varech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.