Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dnes byl otevřen další kousek dálnice D6 směrem na Prahu

Dva nové úseky dálnice D6 mezi Řevničovem a Novým Strašecím byly otevřeny dnes před polednem. Uleví se zejména obyvatelům obcí Řevničov a Krušovice a řidičům jedoucím z Karlových Varů do Prahy a opačně, to mírně zkrátí cestu.

„Právě jsme otevřeli další dva nové úseky D6 mezi Novým Strašecím a Řevničovem. A rovnou jsme na ně pustili i řidiče, aby mohli nové dálniční kilometry hned využít. Novými dálničními úseky ulevíme obyvatelům Řevničova a Krušovic, kterým už za okny nebudou projíždět kolony kamionů a osobáků. A tím na D6 rozhodně nekončíme,“ sdělil dnes před polednem Karel Havlíček (ANO), ministr dopravy a ministr průmyslu a obchodu ČR.

Obchvat Řevničova a úsek mezi Řevničovem a Novým Strašecím je dlouhý celkem 9,8 kilometrů. I po otevření tady budou probíhat dokončovací práce.

„Aktuálně se stále pracuje na obchvatu Lubence, kde stavební práce potrvají zřejmě do srpna příštího roku,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Jitka Čmoková.

Mimo dnes otevřený úsek a zmiňovaný obchvat Lubence se ale nikde jinde na trase Karlovy vary – Praha nepracuje. Změnit by se to mělo relativně brzy, i když se opět nebude jednat o žádný dlouhý úsek.

 „Ještě do konce letošního roku Ředitelství silnic a dálnic, které řídí stavbu dálnice D6, zahájí zadávací řízení na dodavatele stavby přeložky u Krupé. Zde se jedná o úsek v délce 6,45 km,“ uvedl ředitel karlovarského územního pracoviště Ředitelství silnic a dálnic Lukáš Hnízdil.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com/karelhavlicek

Štítky D6, dálnice, nový úsek, Karlovy Vary - Praha, Krupá, Řevničov, Krušovice, Praha, Nové Strašecí, Karlovy Vary, Karel Havlíček, ANO 2011, Ředitelství silnic a dálnic, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes byl otevřen další kousek dálnice D6 směrem na Prahu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.