Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nová zastávka u KV Areny má začít fungovat od 13. prosince

Správa železnic dokončuje stavbu nové vlakové zastávky u KV Areny v Karlových Varech. Investice za 19 milionů korun by měla být hotova do poloviny prosince, informoval mluvčí Správy železnic Tomáš Polák. Zastávka je první z navržených nových stanic, které by v budoucnu mohly doplnit městskou dopravu v Karlových Varech.

"Co se týče železniční zastávky Karlovy Vary Aréna, vše probíhá podle plánu. Zastávka bude zařazena do nového grafikonu, a fungovat by tedy měla začít už od 13. prosince 2020," uvedl Tomáš Polák.

Podle studie, kterou si město Karlovy Vary nechalo zpracovat už v roce 2017, by železniční zastávky na tratích, které vedou městem a v jeho okolí, mohly doplnit systém městské hromadné dopravy.

Z Karlových Varů vedou tratě do Potůčků a do Mariánských Lázní, vede tam rovněž hlavní elektrifikovaná trať Cheb - Karlovy Vary - Chomutov. Studie vytipovala osm míst, kde by mohly železniční zastávky vzniknout, a stát se tak dalšími uzly městské dopravy. Jde například o Rolavské údolí, o ulici Čankovskou, Bohatice, Meandr, Rolava nebo Počerny.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, železnice, stavby, Karlovy Vary, KV Arena, Správa železniční dopravní cesty, Tomáš Polák, železniční zastávka, Mariánské Lázně, Cheb, Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová zastávka u KV Areny má začít fungovat od 13. prosince  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.