Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Stavba obchvatu Mariánských Lázní má být hotova do konce letošního roku

Stavba silničního obchvatu Mariánských Lázní se blíží ke konci. Karlovarský kraj ji chce mít hotovou do konce letošního roku, a to i přes komplikace, které vznikly loňskou nehodou nákladního vlaku na trati nad staveništěm, řekl to náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Hurajčík (ANO).

"Stavba navazuje na obchvat Trstěnice - Drmoul, která byla otevřena nedávno, takže veškerá nákladní doprava, která jede směrem od Bečova, Teplé nebo od Toužimi, se Mariánským Lázním vyhne a nebude nucena jezdit přes centrum Mariánských Lázní. A také výjezd z Mariánských Lázní, ať už na Plzeň, na dálnici D5 nebo na Cheb, bude daleko jednodušší," popsal Martin Hurajčík.

Podle odhadů by měl obchvat snížit počet aut, která zatím jezdí přes střed města, asi o třetinu. Ulevit by se centru mělo hlavní od nákladní dopravy. Celkové náklady na obchvat by měly být zhruba 263 milionů korun. Karlovarský kraj dá na stavbu ze svého rozpočtu 120 milionů korun, zbytek zaplatí z dotace z evropských fondů. Obchvat bude dlouhý asi 2,4 kilometru a jeho součástí bude i podjezd pod železniční tratí nebo nový kruhový objezd na Plzeňské ulici.

Vloni v létě nedaleko Mariánských Lázní na náspu nad budovaným obchvatem vykolejil nákladní vlak s nákladem vápna. Kvůli poškození trati a následné likvidaci havárie vznikly podle Hurajčíka i na stavbě obchvatu vícepráce. Náklady na ně však pokryla platba od pojišťovny.

Součástí projektu obchvatu lázeňského města jsou i opravy navazujících silnic. Nyní například kraj opravuje silnici z Velké Hleďsebi, v plánu je oprava silnice okolo Rájova, kde půjde o investici za asi 30 milionů korun. Opravená je i silnice z Mariánských Lázní na Skláře.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, stavby, silnice, správa, Karlovarský, M. Lázně, Mariánské Lázně, Karlovarský kraj, Martin Hurajčík, ANO 2011, Plzeň, Toužim, Trstěnice, Drmoul, Bečov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba obchvatu Mariánských Lázní má být hotova do konce letošního roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.