Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Karlovarští taxikáři výsuvné sloupky nepřelstili, z pokusu o průjezd byla první dopravní nehoda

V lázeňském území Karlových Varů byly před pár dny instalovány a zprovozněny zábrany průjezdu. Trvalo jen pár dní, než se našli první filutové, kteří chtěli tuto zábranu přelstít. Dva taxikáři chtěli zjistit, zda by nemohli projet na jedno zasunutí sloupků. Nepovedlo se.

„Bohužel se opět projevila klasická česká mentalita a tak z toho byla dopravní nehoda. Jeden taxikář měl důvod zakázaným územím projet, sloupky zasunul a ten druhý prostě zkusil, jestli se za prvního vejde a projede také. Neprojel,“ uvedl karlovarský radní Martin Dušek (ANO) s tím, že šance na projetí není.

Náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS) opět zopakoval, že všechny tyto pokusy jsou marné, neboť Karlovy Vary nejsou žádným pokusným králíkem, který by podobný systém zaváděl jako novinku.

„Sloupky jsou naprosto standartním nástrojem v řadě evropských zemí i městech České republiky. Instalovali jsme je proto, že řidiči dlouhodobě nerespektují zákazovou značku a jak je vidět, nechtějí respektovat ani sloupky. Tady ale mají smůlu. Doteď si totiž všichni říkali, že značka není zeď, ale teď je třeba říkat, přes sloupky neprojedu,“ dodal náměstek.

Vedení města má zhruba jeden měsíc na to, aby takzvaně vychytalo všechny problémy a nedostatky celého systému. Na ty první poukázaly složky Integrovaného záchranného systému (IZS), které mají právě problém s tím, že pokud pojedou k zásahu v koloně, projede vždy jen jeden vůz a ten druhý bude muset čekat a znovu sloupky zasouvat. „Právě tyto věci nyní řešíme s dodavatelem, po kterém chceme, aby složky IZS měly možnost sloupky zasunout na celou dobu zásahu a poté je zase vrátit do běžného provozu,“ pokračoval dále Martin Dušek s tím, že počty průjezdů lázeňským územím se po zavedení tohoto opatření velmi výrazně snížily.

„Nyní ještě řešíme otázku různých mobilních aplikací, kde ještě tyto zábrany nejsou zapracovány. Ačkoliv jsme společnosti produkující tyto zejména navigační aplikace o sloupcích informovali, zdaleka ne všichni je ale do svých aktualizací zařadili,“ dodává karlovarský radní.

Vedení města zároveň připustilo, že už nyní tipuje další lokality, kde by se mohly sloupky instalovat. Jako příklad uvedli ulici T. G. Masaryka nebo Zeyerovu, které se nachází v centru krajského města.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky doprava, omezení, výsuvný sloupek, lázeňské území, Karlovy Vary, Martin Dušek, ANO 2011, ODS, Tomáš Garrigue Masaryk, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jozef Štítný

Jozef Štítný soudruhu říkej tomu kdo Ťe udělal ,kejhale!!!

Úterý, 1. září 2020, 13:47Odpovědět

Michal Ficus

Přesně. Husa soudruh pepča se zrovinka ozval.

Pondělí, 31. srpna 2020, 15:30Odpovědět

Jozef Štítný

Jozef Štítný-potrefená husa zakejhala,Pane Ficus za vaše peníze toho asi moc nevybudují.Demokrate který si myslí, že může všechno.

Pondělí, 31. srpna 2020, 14:31Odpovědět

Michal Ficus

Čím víc zákazů, tim víc ovce hýkají blahem. A nejen pan Jozef. Je vás toužících, po režimu as předlistopadovým, jak psů.

Pátek, 28. srpna 2020, 20:11Odpovědět

Jozef Štítný

Jozef Štítný-dodržujte vyhlášku a dopravní předpisy a nebodou třeba tyhle jak vy říkáte nesmysli! Reagoval jsem na pana Ficuse.

Pátek, 28. srpna 2020, 15:39Odpovědět

Michal Ficus

Úředník buduje za naše peníze nesmysly, a my ho ještě příště zvolíme....

Pátek, 28. srpna 2020, 08:37Odpovědět

Ben Bazoo

Souhlasím s p. Přádou.

Čtvrtek, 27. srpna 2020, 23:08Odpovědět

Ladislav Přáda

Nejsem znalý místních poměrů, ale mám dojem, že po chodníku, kolem té zdi, by se klidně protáhl celý kamion.

Čtvrtek, 27. srpna 2020, 22:47Odpovědět

Martin Hájek

Další debilizace Magistrátu KV. Nenažraného. Nejen, že se několikrát zdražil vjezd do lázeňské zóny, teď nám ještě budou bránit tam vjet s nemocnými klienty. Vezl jsem do Jessenia paní těžce chodící. Vozík a s pomocí, platila si měsíc léčení. Teď po koronaviru by mělo být město rádo, že jim jezdí platící klienti. Tak PROČ jim Vy nenažraní dementi na Magistrátu ztrpčujete vjezd a nám řidičům, kteří je vezeme, také? Vyházet vás z oken a nafackovat vám, aby se Vám rozsvitilo v hlavě... Toto jsem neviděl ani v Baden Badenu. A že Němci jsou sakra přísní.

Čtvrtek, 27. srpna 2020, 13:34Odpovědět

Petr Opelka

Takze az pojede nekdo s privesem bude o zabavu postarano :D

Čtvrtek, 27. srpna 2020, 11:38Odpovědět

Petr Valtr

Nikoliv česká mentalita, ale taxikářská dementalita se projevila.

Čtvrtek, 27. srpna 2020, 11:10Odpovědět

Karlovarští taxikáři výsuvné sloupky nepřelstili, z pokusu o průjezd byla první dopravní nehoda  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.