Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nedostatek parkovacích míst řeší většina měst v Karlovarském kraji

V Ostrově dokončují projekt, který místním obyvatelům nabídne sto třicet nových parkovacích stání. Město je buduje na trase bývalé železniční vlečky. V Sokolově plánují stavbu několika parkovacích domů a v Chebu by nová místa k stání měla vzniknout v okolí vlakového nádraží.

„Počet automobilů v každém městě neustále přibývá, čímž se samozřejmě zvětšují problémy s parkováním. Nám se daří realizovat projekt, v jehož rámci získáme 130 nových parkovacích míst na Jáchymovské ulici,“ uvedl starosta Ostrova Jan Bureš (ODS). Stavba za zhruba jedenáct milionů korun začala na jaře letošního roku a měla by být dokončena na podzim. Nová místa k stání vzniknou na trase bývalé železniční vlečky, což byl dlouhodobě nevyužitý prostor.

Problémy s parkováním řeší i v Sokolově, kde chtějí postavit několik parkovacích domů. Tady někteří obyvatelé požadovali pronajmutí parkovacích míst na sídlištích, což radnice odmítá. „Touto cestou jít nechceme. Pracujeme na projektech parkovacích domů, ve kterých bude sice stání placené na celoroční kartu, ale nabídneme tak možnost parkování všem. Lidé tak budou mít jistotu, že zaparkují,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka (nez).

Aktuálně řeší problémy s parkováním i v Chebu, kde by měla vzniknout nová parkovací místa v okolí vlakového nádraží. Podle starosty města Antonína Jalovce (VPM) by se tady dalo získat až sto nových míst k parkování. V Karlových Varech se problematikou parkování zabývá takzvaný generel dopravy, který ukázal jak velký nedostatek parkovacích míst ve městě je. „S nedostatkem parkovacích míst se potýkáme prakticky ve všech částech města, protože automobilů je dnes několikanásobně více, než je kapacita parkovišť,“ sdělil náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS) s tím, že vedení města hledá cesty jak místa k parkování navýšit a parkování lidem zajistit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky parkování, Karlovarský kraj, nedostatek, parkovací dům, Ostrov, projekt, Sokolov, Cheb, ODS, Jan Bureš, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedostatek parkovacích míst řeší většina měst v Karlovarském kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.