Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stavba nového Dvorského mostu potrvá zhruba 14 měsíců

Demolice mostu, který je dlouhodobě ve velmi špatném technickém stavu, by mohla začít už v prvních měsících roku 2021. Vedení Karlových Varů chce vybrat zhotovitele do konce letošního listopadu. Náklady na stavbu se odhadují na zhruba sto milionů korun.

„Nejvíce bude záležet na tom, jestli budeme mít vybraného dodavatele. Pokud to bude na konci listopadu, jak předpokládáme, mohlo by se s demolicí začít už na konci ledna nebo v únoru. Ale také samozřejmě záleží na klimatických podmínkách a dalších faktorech týkajících se například povodí Ohře,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

Vedení radnice stále hledá vhodný dotační titul, který by se stavbou nového mostu pomohl. Náklady  jsou totiž odhadovány na zhruba sto milionů korun. Připravit se musí také dopravní omezení a uzavírky, které by měly být podobné těm, které řidiči znají z uzavření Doubského mostu.

„Výběrové řízení na stavbu Dvorského mostu by mělo být zveřejněno zhruba v půlce srpna a pak se uvidí. Samozřejmě musíme zajistit finanční prostředky a vše co je pro stavbu nutné,“ pokračovat náměstek primátorky s tím, že demolici Dvorského mostu bude předcházet oprava mostu kapitána Jaroše, který je rovněž ve Dvorech.

„Tady se jedná o opravu v záruce, tedy na náklady dodavatelské firmy. Oprava si ale nevyžádá dlouhou uzavírku. Osobně předpokládám, že by mohla trvat zhruba jen týden,“ vysvětlil Petr Bursík s tím, že hlavní práce na opravě prohnutého mostu budou prováděny mimo vozovku.

Na mostě byla nedávno provedena zátěžová zkouška, která ukázala, že ho není nutné bourat. Most dostane nové vzpěry a bude na něj položen nový asfaltový povrch.  

Město zároveň dále pokračuje i v diagnostikování ostatních mostů. Po Chebském se připravuje rozsáhlý průzkum mostu Ostrovského.

„Máme již hotové takzvané digitální dvojče Ostrovského mostu, které nám v mnoha věcech napovědělo. Nyní je ale třeba udělat důkladnou diagnostiku a pak se rozhodnout, jak postupovat v jeho opravě,“ dodal náměstek s tím, že výběrové řízení na diagnostiku Ostrovského mostu běží do konce července a samotný odborný průzkum by měl být realizován ještě letos.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky doprava, omezení, Dvorský most, Karlovy Vary, demolice, oprava, ODS, Ohře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba nového Dvorského mostu potrvá zhruba 14 měsíců  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.