Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sloupky zamezující průjezd lázeňským územím poprvé vyjedou v polovině července

Vedení karlovarské radnice nechalo instalovat výsuvné zábrany v centru města, kde se nedařilo v minulých letech omezit průjezd vozidel. Nepomohl kamerový systém, zdražení vjezdu ani hlídkování městské policie. Nyní tedy bude průjezd znemožněn výsuvnými zábranami.

„Jedná se o zcela běžně používaný systém, který mnoho let funguje v řadě evropských i českých měst,“ říká náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

Montáž sloupků je hotova a jejich provoz vyzkoušen. Nyní se čeká na dodávku dálkových ovladačů, které budou mít k dispozici zejména složky Integrovaného záchranného systému.

„Výrobce je z Itálie a dodávka ovladačů se zpozdila. Je to dáno zejména situací kvůli koronaviru a tak musíme spuštění systému sloupků posunout ze začátku měsíce července na jeho polovinu,“ doplnil karlovarský radní Martin Dušek (ANO).

Důvodem instalace zařízení, které má výrazně omezit vjezd automobilů do lázeňského centra je hlavně snaha hostům nabídnout větší klid, čistější vzduch a samozřejmě i bezpečnost.

„Máme statistiky průjezdů lázeňským územím a stává se, že tudy projede až dva a půl tisíce vozidel za den, což je samozřejmě obrovské číslo,“ doplňuje radní s tím, že nákup zařízení, všech dalších komponentů a instalace vyšel město na devět set tisíc korun.

Pohyblivé sloupky je možné ovládat několika způsoby. Jednak jsou vybaveny čtečkou poznávacích značek automobilů, dají se spustit již zmiňovaným speciálním ovladačem a navíc u nich bude kamerový systém napojený na městkou policii, která je bude umět také spustit na dálku.

„Sloupky jsou jen dalším nástrojem pro omezení dopravy v lázeňské části města. I nadále tady ale budou dopravní značky a pro řidiče se zprovozněním sloupků nic nezmění. V okolí sloupků budou ještě instalovány další zábrany, aby sloupky nešlo objet třeba přes sousední chodník,“ dodal Petr Bursík s tím, že vjezd a pohyb automobilů v lázeňském území bude i nadále kontrolovat městská policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky doprava, omezení, výsuvný sloupek, lázeňské území, Karlovy Vary, ODS, ANO 2011, Itálie, Martin Dušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sloupky zamezující průjezd lázeňským územím poprvé vyjedou v polovině července  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.