Počasí dnes19 °C, zítra16 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Pomáhali u tragické nehody, při které opilý řidič smetl ženu a její dcerku. Uspořádali také sbírku pro rodinu

Obrovská vlna solidarity se vzedmula po tragické nehodě na Sokolovsku, při které opilý řidič srazil ženu s dcerou na kolech. O život osmatřicetileté ženy bojoval i hasič Tadeáš Barfus a policista Jakub Hollý. Žena bohužel svým zraněním podlehla. Devítiletá holčička skončila v nemocnici se středně těžkými zraněními. Tadeáš s Jakubem obratem založili sbírku na pomoc rodině, kde se vybralo přes 800 tisíc korun.

„Byl jsem na místě zásahu jako první, jsem hasič. S kolegou, policistou Jakubem Hollým, který u nehody také zasahoval, jsme se rozhodli, že pro pozůstalou rodinu založíme sbírku. Další osud rodiny nám není lhostejný a chtěli bychom jim alespoň trochu usnadnit tuto tragickou situaci,“ říká ke sbírce Tadeáš Barfus, který pracuje jako podnikový hasič u Sokolovské uhelné. Během pár dní lidé poslali na účet neuvěřitelných 813 tisíc korun a další stále přispívají.

Byl opilý a tvrdil, že neřídil

Neštěstí, které otřáslo nejen Karlovarským krajem, se odehrálo ve středu večer u Lomnice na Sokolovsku. Dvaačtyřicetiletý řidič mercedesu tam narazil do projíždějící cyklistky a její dcerky. Osmatřicetiletá žena na místě zemřela, devítiletou holčičku odvezl do nemocnice vrtulník.

„Dvaačtyřicetiletý muž měl na místě sdělit, že nebyl řidičem osobního automobilu, jelikož ho měl řídit jeho rodinný příslušník, který z místa utekl. Policisté se začali případem okamžitě zabývat a provedeným šetřením zjistili, že měl vozidlo řídit právě dvaačtyřicetiletý muž. Následně u něj policisté provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,64 promile alkoholu,“ upřesnil policejní mluvčí Jan Bílek.

Kriminalisté už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti.

Ohodnoť článek

Foto se svolením HZS Karlovarského kraje

Štítky sbírka, pomoc rodině, opilý řidič srazil cyklistku, sražená cyklistka, Sokolovsko, znesnaze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomáhali u tragické nehody, při které opilý řidič smetl ženu a její dcerku. Uspořádali také sbírku pro rodinu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.