Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Za odpálení výbušniny v policejním autě dostal muž z Chebska podmínku

Chebský okresní soud uložil dvouletý podmíněný trest se zkušební dobou na tři a půl roku muži, který loni v srpnu odpálil výbušninu v policejním autě v Aši. Shledal ho vinným ze zločinu násilí proti orgánu veřejné moci a poškození cizí věci.

Uvedl to server Novinky.cz. Muž musí uhradit náklady za poškození vozu a docházet do psychologické poradny, řekl dnes místopředseda soudu pro trestní úsek Petr Holub. Rozsudek zatím není pravomocný.

„Celkem dostal k úhradě přes 199.000 korun za poškození policejního vozu a další náklady, plus dostal podmíněný trest s dohledem probačního úředníka, plus povinnost absolvovat program psychologického poradenství," řekl Holub.

Incident se stal loni v srpnu před obvodním oddělením policie v Aši. Muž pod kapotu policejní vozidla umístil výbušninu, zapálil ji a utekl. Při výbuchu se nikdo nezranil. Poškozená byla kapota, motorová část, čelní sklo a palubní deska. Detonace poškodila také dveře služebního vozidla německé policie, které stálo vedle. Policisté muže zadrželi asi hodinu po výbuchu. Muž zdůvodnil útok svými aktuálními osobními problémy. Policie ho obvinila i z obecného ohrožení, protože výbušnina explodovala v obydlené části města, mohl ohrozit bezpečnost lidí.

Podle serveru Novinky.cz požadoval státní zástupce pro obžalovaného tři roky nepodmíněně. Soud však přistoupil k výchovnému trestu, když zohlednil dosavadní mužovu bezúhonnost, jeho doznání a spolupráci s orgány činnými v trestním řízení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky ČR, soud, policie, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za odpálení výbušniny v policejním autě dostal muž z Chebska podmínku  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.