Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Sokolově opravili zahrady u dvou školek

Zahrady dalších dvou chebských mateřských škol mají za sebou proměnou. Nově vypadají ty u školek v Bezručově ulici a na Divadelním náměstí. Akce vyšla na zhruba milion korun.

„S úpravami zahrad jsme začali v letech 2009 a 2010, kdy se za desítky milionů korun kompletně zrekonstruovaly velké zahrady u školek v ulicích Komenského, Osvobození, 26. dubna a na sídlišti Zlatý Vrch. Nyní se zaměřujeme na ty, které na rekonstrukci stále čekají,“ uvedl místostarosta Michal Pospíšil v tiskové zprávě. 

Na vybudování edukačních zahrad u školek v Bezručově ulici a na Divadelním náměstí získalo město dotaci ze Státního fondu životního prostředí ČR v celkové výši přes 700 tisíc korun. Úpravy obou zahrad stály přibližně 1,1 milionu korun.

„Díky úpravám budou moci děti trávit na zahradách více času. Venkovní prostory se stanou jakousi rozšířenou třídou, kde si děti budou nejen hrát, ale také se něco dozví o rostlinách a přírodě,“ upřesnil místostarosta Pospíšil.

V zahradách je nová zeleň a nechybí také vyvýšené záhony, díky kterým budou moci děti pozorovat růst rostliny. Na Divadelním náměstí vznikl malý amfiteátr s pódiem.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Sokolov

Štítky zahrada, školka, sokolov

V Sokolově opravili zahrady u dvou školek  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.