Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Silnice v Karlovarském kraji pokryla ledovka, dálnice D6 byla několik hodin uzavřená

, aktualizováno 9. prosince 2023, 0:15

Dálnice D6 u Kynšperka nad Ohří byla v pátek večer několik hodin uzavřená. Provoz se podle webu dopravniinfo.cz podařilo kolem 23:30 obnovit. Odpoledne a navečer se tam stalo několik dopravních nehod.

V Karlovarském kraji pátečního odpoledne opět sněžilo. Na hlavních tazích i na menších silnicích zůstávaly zbytku sněhu, vozovky byly kluzké a namrzaly. Meteorologové dnes upozorňovali na možnou tvorbu ledovky.

Na dálnici D6 na kilometru 155,8 ve směru z Karlových Varů na Cheb se stalo několik nehod. Nejprve tam havaroval nákladní automobil, poté za ním několik osobních aut. Provoz na dálnici pak policisté zastavili z důvodu vyšetřování nehody a odstranění nabouraných aut. „Všechny nehody byly odstraněny, nejsou hlášeny žádné další problémy," uvedl kolem 23:30 web dopravniinfo.cz.

Hasiči od odpoledne vyjížděli k dopravním nehodám po celém kraji. Autonehody se staly například v Karlových Varech, u Nejdku, u obce Kfely na Karlovarsku nebo u obce Šindelová na Sokolovsku. Nehody byly většinou bez zranění. „Upozorňujeme řidiče i chodce, aby při pohybu venku dbali zvýšené opatrnosti," uvedli hasiči na facebooku.

Silničáři upozorňují řidiče, že silnice mohou vlivem sněhu klouzat, navíc je kvůli sněžení snížená dohlednost. Namrzat by mohly silnice hlavně v Krušných horách. Je možné, že sněžení bude dnes večer místy přecházet v mrznoucí déšť, který na vozovkách vytvoří ledovku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Karlovarského kraje, Policie ČR

Štítky doprava, ledovka, nehody, D6, náledí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloslav Ureš

Se ani nedivím. Není to poprvé co Sokolovský okres nejezdí silničáři. Chebsky i Varsky okres v pohodě. Dal bych jim spoluúčast

Pondělí, 11. prosince 2023, 19:59Odpovědět

Silnice v Karlovarském kraji pokryla ledovka, dálnice D6 byla několik hodin uzavřená  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.