Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Strážníci za pomoci slaňovací techniky lovili z řeky hůl nešťastné seniorky

Vskutku netradiční záchrannou akci si připsala na své konto Městská policie v Karlových Varech. Na operační středisko se totiž obrátila nešťastná šestaosmdesátiletá seniorka, které náhodou spadla hůl do koryta řeky. Nejde přitom o první podobný případ. V minulosti zachraňovali strážníci třeba francouzskou hůl nebo ztracené a sluchátko.

„Oznamovatelce spadla při procházce městem hůl do řeky. I s touto nesnází si však dokázali karlovarští strážníci poradit. Vyslaná hlídka vyjela k místu, kde se měla nezbedná hůl nacházet, tedy kousek za Festivalovým mostem a za pomoci slaňovací techniky ji strážníci vytáhli ven a předali šestaosmdesátileté majitelce,“ popsali městští strážníci na svém webu.

Se situací si policisté dokázali hravě poradit, neboť se nejednalo o první podobný případ. Již dříve pomohli například nešťastné turistce, jež se kochala krásami města a přitom přišla o svoji francouzskou hůl. O poznání dobrodružněji vypadala letošní srpnová záchrana drahého sluchátka. Zoufalá dívka se obrátila na policii s tím, že ji vypadlo na pěší stezce u bazénu Thermal a zapadlo do míst, kam se nebylo možné dostat.  

„Hlídka nejdříve vyjela na místo zjistit, kam vlastně sluchátko spadlo. Slečna strážníkům po příjezdu na místo vylíčila, jak se to všechno stalo. Při úpravě své husté tmavé kštice si nedopatřením „vycvrnkla“ z ucha sluchátko. To odletělo přímo do nepřístupného místa. Ke smůle strážníků to nebylo sluchátko levné, velké, barevné a snadno viditelné jako měl Mach a Šebestová. Bylo drahé a v zarostlém i na odpadky bohatém prostředí téměř neviditelné sluchátko od firmy s nakousnutým jablkem,“ popsala situaci karlovarská městská policie.

Strážník za použití žebříku slezl do zídkou ohraničeného prostoru, sluchátko po chvíli snažení našel a předal přešťastné slečně. Ta si snad příště dá větší pozor při úpravě vlasů, pokud bude mít sluchátka nasazená v uších.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Karlovy Vary

Štítky kuriózní zásah, městská policie, ztracená hůl, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci za pomoci slaňovací techniky lovili z řeky hůl nešťastné seniorky  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.