Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dobrovolníků na pomoc seniorům je v Karlových Varech zatím dostatek

Senioři, studenti a další dobrovolníci začali pomáhat s nákupy a dovozem léků. Ruší se školní spoje. Školky zůstávají v provozu. Na kolonádách jsou piktogramy upozorňující na dodržování vhodného odstupu.

Karlovarský magistrát dnes začal zajišťovat nákupy a dovozy potravin seniorům starším sedmdesáti let.  Službu zajišťuje pomocí dobrovolníků, kterých má zatím dostatek. „Zatím se služba rozjíždí, máme první zájemce z řad seniorů i první dobrovolníky, kteří se nám přihlásili na naši výzvu na facebooku. Čekáme, jak se zájem vyvine, v tuto chvíli máme dobrovolníků dostatek. Pokud by se to změnilo, budeme informovat,“ uvedl mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.

Vedení magistrátu zároveň od zítřka ruší školní spoje (spoje, které jezdí pouze ve dnech školního vyučování, v jízdních řádech značené „š“ nebo „c“) s výjimkou těchto tří spojů, které zůstávají v provozu: Hory (7:17) – Doubí (7:31) – Tržnice (7:53); Stará Role (7:22) – Tržnice (7:33) – Lidická (7:42); Lidická (13:49) – Tržnice (13:58) – Stará Role (14:09).

V úsporném režimu fungují městské mateřské školy. Přes devadesát procent rodičů dnes své děti do školky nepřivedlo, ale jsou i rodiče, pro které není jiná alternativa. „Město děkuje rodičům, kteří nechávají děti doma, za jejich ohleduplnost a opatrnost, na druhou stranu je plně připraveno zajistit péči o děti například rodičů pracujících v nemocnicích, ve složkách integrovaného záchranného systému a dalších,“ dodal mluvčí.

Situace ve školkách je průběžně monitorována. „Sledujeme počty dětí a zejména vývoj personálního zajištění. Je pochopitelné, že řada zaměstnankyň se bude muset postarat o své vlastní děti po dobu uzavření škol. Na případný výpadek personálu budeme muset operativně reagovat,“ uvedla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová.

Správa přírodních lázeňských zdrojů a kolonád Karlovy Vary v souvislosti s mimořádnými opatřeními osadila na přístupné kolonády v lázeňské části města piktogramy, upozorňující návštěvníky na dodržování vhodného odstupu.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMKV

Štítky koronavir, bezpečnost, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, školky, pomoc, senioři, magistrát, Facebook, Stará Role, Andrea Pfeffer Ferklová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníků na pomoc seniorům je v Karlových Varech zatím dostatek  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.