Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Značku Regionální potravina v Karlovarském kraji má bio máslo i sušená řepa

Krušnohorská pečeně, děpoltovické bio máslo nebo žlutická sušená řepa jsou mezi devíti výrobky, které mohou nově v Karlovarském kraji používat čtyři roky značku Regionální potravina. O prestižní značku se letos v kraji ucházelo 84 produktů od 17 výrobců, největší zájem byl o kategorii alkoholických a nealkoholických nápojů.

„Velmi nás těší stále rostoucí zájem o soutěž, letos se nám přihlásilo velké množství výrobků, dokonce více než v minulých letech. Je zde i značné množství zcela nových výrobců, kterým se také podařilo vyhrát," uvedl koordinátor Regionální potraviny Karlovarského kraje Lukáš Vacek.

V soutěži v kategorii masných tepelně opracovaných výrobků uspěla Krušnohorská pečeně Roman Krčmy z Karlových Varů. Jako nejlepší masný trvanlivý výrobek porotci vybrali hovězí svíčkovou ze Statku Hlinky. V kategorii sýrů získal ocenění sýr Adam ze Statku Bor Zeos, v kategorii ostatních mléčných výrobků děpoltovické bio máslo od Jiřího Kubernáta z Děpoltovic. V kategorii pekařských výrobků uspěl bezlepkový veganský jablečný koláč Markéty Pavelkové z Lokte a v kategorii cukrářských výrobků pařížský dort od Jany Bystřické z Nové Role.

Z alkoholických a nealkoholických nápojů vybrala hodnoticí komise pšeničný speciál z pivovaru Permon. V kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě zabodovala žlutická sušená řepa červená chipsy od výrobce Regent Plus Žlutice. Ocenění získalo také podestýlkové vejce ze statku Zephyr Františkovy Lázně.

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin. Ocenění můžou získat pouze producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek má právo užívat značku Regionální potravina na svém obalu čtyři roky. V současné době je oceněno 407 produktů od 312 výrobců.

Kromě soutěže ministerstva zemědělství uděluje regionální značku také Karlovarský kraj v soutěži Dobrota Karlovarského kraje. V letošním ročníku se soutěže zúčastnilo 15 zemědělských a potravinářských výrobců se 39 výrobky. Komise hodnotitelů vybrala 15 nejlepších výrobků v pěti kategoriích. Ocenění krajské značky kvality dostal například výrobce Josef Pelant, Roman Krčma, Karlovarská pekárna nebo Pivovar Rudohor.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Regionální potravina

Štítky regionální potravina, soutěž, ocenění, značka, jídlo, Karlovarský kraj, máslo, řepa, Jana Bystřická, Karlovy Vary, Regent Plus Žlutice, PERMON, Děpoltovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Značku Regionální potravina v Karlovarském kraji má bio máslo i sušená řepa  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.