Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Hostů v Karlovarském kraji na jaře meziročně přibylo o 72 procent

Do Karlovarského kraje přijelo v druhém čtvrtletí 102 559 turistů. Meziročně jde o nárůst o 72 procent. Nejvíce přibylo turistů z Čech, a to o 82,4 procenta proti stejnému období minulého roku. Zdejší meziroční nárůst hostů byl po Praze druhý nejvyšší ze všech krajů. Vyplývá to ze zveřejněných údajů Českého statistického úřadu.

Kraj navštívilo za druhé čtvrtletí 15 438 cizinců, což je meziročně o 30,3 procenta více. Hostů z Česka přibylo více, meziročně o 82,4 procenta. Celkem jich Karlovarský kraj navštívilo 87 121. Od začátku roku přijelo do kraje 118 756 lidí, z toho 101 468 turistů z Čech a 17 288 cizinců.

Meziroční nárůst návštěvnosti zaznamenaly všechny kraje České republiky, nejvyšší relativní nárůst hostů hlásí Praha, a to o 90 procent. Naopak nejnižší nárůst turistů zaznamenal kraj Jihočeský, o 24,2 procenta. Průměrně v Česku vzrostl počet hostů meziročně o 51,3 procenta. Stejně jako loňské tak i letošní jaro v cestovním ruchu výrazně ovlivnila protikoronavirová opatření, kdy se ubytovací zařízení pro rekreační účely mohla bez omezení kapacity otevřít až na konci května.

V ubytovacích zařízeních v Karlovarském kraji strávili turisté za druhé čtvrtletí 422 361 nocí, o 71,8 procenta více než za stejné období v loňském roce. Po Praze je to druhé nejvyšší číslo mezi kraji. Návštěvníci z Česka se v kraji ubytovali na 376 606 nocí, což představuje nárůst o 75,9 procenta. Cizinci strávili v regionu 45 755 nocí, jde o meziroční nárůst 44 procent.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky turistický ruch, statistika, turisté, lázně, hosté, Karlovarský kraj, Česko, Praha, Český statistický úřad, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hostů v Karlovarském kraji na jaře meziročně přibylo o 72 procent  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.