Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Voda v přírodních koupalištích v Karlovarském kraji je většinou čistá

Voda v koupalištích na území Karlovarského kraje je na začátku letní sezony podle posledních odběrů vzorků většinou čistá. Dobrá voda se drží i v největší vodní nádrži v kraji v Jesenici, kde hygienici minulým rokem zaznamenali výskyt cerkárií. Vyplývá to z informací krajské hygienické stanice.

Voda v přírodních koupalištích na Chebsku je podle posledních měření dobrá. Výbornou vodu má třeba Jesenice u koupaliště Dřenice, mírně zhoršené vlastnosti vody jsou u kempu Rybářská bašta i u kempu Václav.

Loni v druhé polovině prázdnin označili hygienici kvalitu vody v Jesenici čtvrtým stupněm z pěti, jako nevhodnou ke koupání. Zjistili tam výskyt cerkárií, které způsobují kožní problémy. Po koupání se tam u několik lidí objevily příznaky cerkáriové dermatitidy. Larvy motolic způsobují u lidí svědivou vyrážku, kašel a bolesti břicha.

Na Chebsku má zatím dobrou vodu i vodní nádrž Skalka, kde loni hygienici nedoporučovali lidem koupání. Další koupací místo Lido u Mariánských Lázní má kvalitu vodu stejně jako v minulých letech výbornou.

Na Sokolovsku se mohou lidé bez problémů vykoupat ve vodní nádrži Tatrovice, Bílé Vodě v Chodově nebo ve vodní ploše Boden v Habartově. Na Karlovarsku je kvalitní voda v koupališti na Rolavě nebo v Lesíku v Nejdku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Robert Wegner

Štítky koupání, Bolevecké rybníky, přírodní koupání, kvalita vody, Karlovarský, Karlovarský kraj, vodní nádrž, koupaliště, Krajská hygienická stanice, okres Cheb, Rybářská bašta, Dřenice, Skalka, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v přírodních koupalištích v Karlovarském kraji je většinou čistá  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.