Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovarští celníci při náhodné kontrole zajistili pervitin za stovky tisíc korun

Automobil si ke kontrole vytipovali celníci v Karlových Varech u jedné z autobusových zastávek. Vůz řídil vietnamský řidič, který tvrdil, že žádné zboží nepřeváží. Speciálně vycvičený pes ale neomylně označil místo, kde se skrývalo 208 gramů pervitinu. Cena drogy by na černém trhu přesáhla cenu 200 tisíc korun.

„Mobilní hlídka karlovarských celníků prováděla kontrolní činnost zaměřenou na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu v souvislosti s dovozem, vývozem, nebo tranzitem zboží. V Karlových Varech, na ulici Sokolovská u autobusové zastávky, si ke kontrole vytipovali a následně zastavili osobní vozidlo značky LANCIA Delta černé barvy, jež řídil vietnamský řidič,“ uvedla Lenka Havelková z Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Žádné zboží řidič nepřiznal. Celníci se přesto rozhodli vozidlo důkladněji prozkoumat. Na pomoc jim přišel psovod se služební fenkou Hella Herak.

„Hella označila dveře řidiče, v nichž celníci nalezli v novinách zabalený igelitový sáček se strunovým uzávěrem obsahující bílou krystalickou látku. Následně hlídka celníků podrobila látku testu, pomocí detekčního spreje, reagující jako metamfetamin (známý jako pervitin). Celkové množství zajištěné látky činilo 208,8 gramu, a to včetně obalů,“ vysvětluje Havelková.

Řidiče si od celníků převzali policisté, kteří se případem budou nadále zabývat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Celní správa

Štítky Celní správa, Karlovarský kraj, drogy, Karlovy Vary, metamfetamin, Hella, Lancia Delta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští celníci při náhodné kontrole zajistili pervitin za stovky tisíc korun  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.