Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Oblíbený park plný miniatur se opět otevře veřejnosti, čekají tu nové modely i miniaturní kůň

Po dlouhých měsících se opět otevřou brány populárního parku Boheminium v Mariánských Lázních. Návštěvníkům se zpřístupní už v pondělí 12. dubna. Provozovatelé slibují několik novinek. Například nový přírůstek v podobě jízdárny ve Světcích u Tachova i dalšího obyvatele minizoo.

Park Boheminium je jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí v kraji a představuje makety významných stavebních a technických památek v měřítku 1:25. V parku je v současné době vystaveno přes 70 miniatur. Poslední novinkou je největší česká jízdárna a národní kulturní památka ve Světcích.

„Během nekonečné pauzy byl ideální čas na renovace a rozvoj. Největší prostor jsme věnovali opravám miniatur, které jsme nakoupili od města Mariánské Lázně. Také výroba běžela po celou dobu téměř bez omezení, a tak můžeme představit i nové modely. Hlavním lákadlem pro letošní sezónu bude největší česká jízdárna ve Světcích u Tachova. Soustředili jsme se také na opravy příslušenství přímo v areálu – lavičky, koše nebo cesty,“ říká spolumajitel parku Boheminium Tomáš Slifka.

Park cílí hlavně na rodiny s dětmi, i proto zde například vznikla minizoo, kde mohou lidé obdivovat i další miniaturu v podobě živého koně. V kohoutku měří 86 centimetrů a do parku dokonale zapadá. Letos tu přibude další zástupce plemene Miniature Horse.

„Jedním z chybějících zbarvení, které jsme v našem stádě postrádali, bylo appaloosa. Nechtěli jsme naše návštěvníky ošidit, a tak jsme se rozhodli doplnit naši bandu o ještě jednu koňskou maminku. S největší pravděpodobností je opět březí, takže všichni, kteří loni nestihli naší Sofinku, budou mít možnost vidět malinké hříbátko i letos“, doplňuje Slifka.

Otevírací doba i cena vstupného se nemění. Více informací můžete najít na webových stránkách parku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto park Boheminium.

Štítky Boheminium, Mariánské Lázně, miniatury, výlet, památky, jízdárna, Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbený park plný miniatur se opět otevře veřejnosti, čekají tu nové modely i miniaturní kůň  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.