Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté v Karlovarském kraji rozšiřují kontrolní stanoviště

Od začátku zpřísněných opatření regulující volný pohyb osob, provedli policisté v Karlovarském kraji bezmála deset tisíc kontrol. Podmínky nesplnilo 303 lidí, kterým byl odepřen vjezd či výjezd do jiného okresu. Počet stanovišť se ze 44 také navýšil na 55. Ode dneška už také policisté nebudou dle svých slov tolik benevolentní.

V první den nových opatření se přes hranici okresu nedostalo 145 vozidel. Z úterý na středu už to bylo 158. Některé přestupky museli policisté vyřešit i pokutou. Ta se v případě porušení mimořádných opatření ministerstva zdravotnictví může vyšplhat až na 10 000 korun. 

Základní informace a formuláře ke stažení.

Upozorňujeme, že občané jsou povinni při cestování mezi okresy policistům při kontrole vždy prokázat, že spadají do výjimek cestování, které jsou uvedeny v krizovém opatření Vlády ČR. Mohou tak učinit dvěma způsoby, a to písemnou formou, nebo elektronickou například uložením v mobilním telefonu. Listinná podoba však umožní rychlejší provedení kontroly bez vzájemného kontaktu a snižuje šíření nákazy. Kontrolu dokumentu v mobilním telefonu nelze provést bezkontaktně, potrvá delší dobu a zvyšuje riziko. Proto listinnou podobu preferujeme, nicméně akceptujeme oba způsoby,“ uvedla krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Momentálně jsou policejní kontroly na 55 stanovištích po celém kraji. Potkat je můžete na hlavních tazích i silnicích nižších tříd. Za poslední den na situaci dohlíželo 400 policistů. 

„Nepůjde o pevná stanoviště po celých 24h denně sedm dní v týdnu, jako tomu bylo o uplynulých 14 dnech. Kontrolní činnost bude na těchto stanovištích nepravidelná, ale intenzivní. Hlídky budou mobilní, svá stanoviště budou případně měnit a reagovat na aktuální situaci, kde bude zapotřebí dohlížet na dodržování tohoto opatření,“ upozornila policistka Kateřina Krejčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky COVID-19, koronavirus, policie, omezení, okres, kontrola, opatření, Karlovarský kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Vláda ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v Karlovarském kraji rozšiřují kontrolní stanoviště  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.