Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Zemřela žena z převrácené lodi na Jesenici u Chebu

, aktualizováno 22. července 2020, 14:41

V karlovarské krajské nemocnici dnes ráno zemřela žena, která se v pondělí topila ve vodní nádrži Jesenice na Chebsku. S ní a jejím doprovodem se tam převrátila loďka. Informaci přinesl server iDNES.

Informaci již potrvdil mluvší Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký. K neštěstí došlo v pondělí odpoledne, pravděpodobně kvlůi větrnému počasí se loďka převrátila zhruba v půlce přehrady. Hasiči z vody vytáhli muže a ženu v bezvědomí. 

„Stav ženy, ročník 1941, byl natolik vážný, že i přes veškerou péči se ženu nepodařilo zachránit," řekl novinářům Podracký. Podle webu se loď převrhla asi 500 metrů od břehu, muž držel asi půl hodiny bezvědomou ženu nad hladinou.

„První na místě byli hasiči ze stanice Cheb, kteří na člunu dojeli k převrácené loďce. Té se držel muž a zároveň držel v náručí ženu v bezvědomí. Hasiči oba vytáhli na člun, u ženy ihned na člunu začali s oživovacími pokusy. V resuscitaci pokračovali po celou dobu jízdy ke břehu, kde oživování pokračovalo i po předání posádce záchranné služby,“ popsal zásah mluvčí hasičů Martin Kasal.

Protože bylo větrné počasí, zkontrolovali hasiči celou plochu vodní nádrže. Od policie pak dostali další informaci, že se postrádá dvojice, která odjela z kempu na paddleboardu a delší dobu o nich nikdo nevěděl jít. „Tuto dvojici našli drážní hasiči, osoby byly v pořádku a již mířili zpět do kempu,“ dodal Kasal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky hasiči, loď, přehrada, Jesenice, utonutí, Cheb, Karlovarská krajská nemocnice, okres Cheb, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřela žena z převrácené lodi na Jesenici u Chebu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.