Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Po Sokolově jezdí cyklohlídky. Dohlédnou na cyklisty i psy, kteří chodí na volno

S teplým letním počasím vytáhli z garáží kola nejen cyklističtí nadšenci, ale také sokolovští strážníci. Strážci městských vyhlášek a pořádku sedli na bicykly, aby lépe dohlédli na kolaře, chodce i pejskaře. Městská policie očekává, že v aktivitě bude pokračovat až do podzimu.

Sokolovští strážníci se vydávají na kolo pravidelně každý rok. Poprvé nakoupila sokolovská radnice služební kola strážníkům před dvaceti lety. Od té doby se staly bicykly nepostradetelnou součástí výbavy městské policie. Helmy, náloloketníky či reflexní dresy vzali na sebe pracovníci v unfirmovách i letos, aby léep ohlídali pořádek v okresním městě. 

Výhodou cyklohlídek je, že jsou rychlejší než klasické hlídky a obsáhnou tak mnohem větší území. Letos začaly pravidelné obhlídky na kolech koncem května a naplánované jsou až do konce září. Strážníci mají několik tras, které vedou přes město i cyklostezky,“ popsal mluvčí sokolovské radnice Michal Švarc na webu město.

Strážníci mají při jízdě na kole hned několik úkolů. „Při své činnosti se zaměřují na hlídání veřejného pořádku, přestupky cyklistů i chodců, nebo dohlíží na venčení psů na volno,“ dodal Švarc k cyklohlídkám, které využívají například moderní elektro kola. Před třemi roky nakoupial radnice městské policii dvě kola za celkem osmdesát tisíc korun. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky Sokolov, Strážníci, Kola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Sokolově jezdí cyklohlídky. Dohlédnou na cyklisty i psy, kteří chodí na volno  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.