Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od své devadesátileté příbuzné chtěl půjčit peníze. Když odmítla, začal ji škrtit

Ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže je obviněný třicetiletý muž ze Sokolovska. Ten měl podle policie na konci srpna začít škrtit a fyzicky napadnout svoji devadesátiletou příbuznou poté, co mu odmítla půjčit peníze. Hrozí mu až deset let vězení.

K incidentu mělo dojít 30. srpna v domě s pečovatelskou službou na Sokolovsku. Obviněný zde měl podle policie navštívit svou devadesátiletou příbuznou a během návštěvy ji požádat o půjčení peněz. „Žena mu měla odpovědět, že v současné době mu peníze půjčit nemůže, protože je sama potřebuje. Obviněný si k ní měl přisednout a začít jí škrtit. Po chvíli ji měl povalit na zem a fyzicky ji napadnout,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Poté ji vzal peněženku a mince, které měla na konferenčním stolku, a z místa odešel. Žena musela být kvůli zraněním, která jí obviněný způsobil, ošetřena v nemocnici.

Způsobená škoda byla vyčíslena na přibližně tři tisíce korun. „V případě prokázání viny hrozí třicetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ uvedl mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, loupež, peníze, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od své devadesátileté příbuzné chtěl půjčit peníze. Když odmítla, začal ji škrtit  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.