Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stříbrná olympionička Vondroušová dostala plaketu města v rodném Sokolově

Tenistka Markéta Vondroušová dostala dnes v rodném Sokolově Plaketu města. Spolu s vedením města se setkala i s dětmi z místního tenisového klubu, kde kdysi začínala. Stříbrná olympionička je ale v rodném městě jen na skok, brzy zase odletí do USA, řekla dnes novinářům v Sokolově.

Kvůli epidemickým omezením do Japonska nemohli jet její rodiče a přátelé. „Já jsme si se všemi psala a všichni byli hrozně nadšení. Byla škoda, že tam nemohli být, a navíc to bylo daleko. Ale všichni to sledovali a psali mi a jsme v kontaktu neustále. A dnes jedu sem za babičkami a naši už na mě čekali v Praze na letišti. Takže ty momenty, když se člověk vrátí z turnaje po tak dlouhé době, jsou krásné. Ve čtvrtek mám zase letět do Ameriky, takže žádný odpočinek. Ale na to jsme my tenisti zvyklí," řekla Vondroušová.

Starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO) dnes dvaadvadcetileté hráčce, která na olympiádě v Tokiu vybojovala stříbrnou medaili, řekla, že ve sportu dokázala to, co zatím nikdo ze Sokolova. „Pro nás jste zlatá, i když máte stříbrnou medaili," řekla Oulehlová.

Tenisová mládež se pak Vondroušové ptala hlavně na její začátky. Hrát tenis začínala ve čtyřech letech a jak dnes řekla, netrénovala nijak často, dvakrát až třikrát týdně. Rodiče ji spíše nabádali, aby se věnovala více sportům a činnostem. To podle Vondroušové bylo dobře, protože tenis ji nepřestal bavit a baví stále. Přílišný tlak ze strany rodičů na děti je podle ní často spíše škodlivý.

Město Sokolov uspořádalo v pátek, když Vondroušová hrála finále proti Švýcarce Belindě Bencicové, veřejnou projekci na Starém náměstí. Sešly se na něm desítky lidí, aby své rodačce fandili. I dnes, když přicházela na městský úřad a lidé ji poznali, tak Vondroušové k úspěchu na olympiádě blahopřáli.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky sport, olympijské, tenis, Vondroušová, Sokolov, Markéta Vondroušová, USA, Renata Oulehlová, Japonsko, olympijské hry, Letní olympijské hry 2021, Praha, Belinda Bencicová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stříbrná olympionička Vondroušová dostala plaketu města v rodném Sokolově  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.