Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sokolovská uhelná letos investuje do protihlukových opatření 10 milionů korun

Společnost Sokolovská uhelná a.s. pokračuje na Sokolovsku v investicích do protihlukových opatření. Letos chce například vybudovat ochranný val u obce Lomnice, který má přispět ke snížení hlukové i prachové zátěže. Zahájení investic za deset milionů korun je plánováno na jaro, s dokončením se počítá koncem letošního roku, uvedla Sokolovská uhelná na svých webových stránkách.

„Hlavní část investice bude v letošním roce tvořit druhá etapa výstavby ochranného valu obce Lomnice. Skládat se bude ze dvou samostatných valů v souhrnné délce 650 metrů a mocnosti deseti metrů,” řekl člen představenstva Sokolovské uhelné Pavel Francisko.

K dalším krokům bude patřit výměna válečků na jednom z dálkových pasových dopravníků, což by rovněž mělo přispět ke snížení hluku. "Rozsáhlou výměnu čeká i dopravník sousedního technologického celku TC2/1, kde počítáme s instalací protihlukových válečků, a to včetně instalace tlumících prvků," uvedl Francisko.

Obyvatelé obcí v těsném sousedství dolů si v minulosti opakovaně stěžovali na nepříjemný hluk a prach z těžby. V té souvislosti již firma v minulých letech vybudovala například odhlučňovací bariéry v okolí Šenvertu nebo nechala poblíž Lomnice odhlučnit pasové stanice. Celkově do snížení hlučností a zlepšení životního prostředí v bezprostřední blízkosti dolového území investovala společnost téměř 30 milionů korun.

S dalšími investicemi v řádu milionů korun počítá firma i v příštím roce. V oblasti postupu těžby budou odborníci nadále měřit hluk i prašnost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Sokolovská uhelná

Štítky ČR, stavby, uhlí, ekologie, zdraví, Sokolov, Sokolovská uhelná, investice, Lomnice, okres Sokolov, hluk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolovská uhelná letos investuje do protihlukových opatření 10 milionů korun  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.