Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Naplněnost kontejnerů ohlídají ultrazvukové senzory, město chce ušetřit za svoz odpadu

Speciálními senzory bylo osazeno třicet kontejnerů na tříděný odpad v Chodově na Sokolovsku. Podle starosty města Patrika Pizingera (Místní) chce radnice zjistit nejen naplněnost jednotlivých nádob, ale i dynamiku jejich plnění.

„Senzory sledují míru zaplněnosti nádoby a rovněž hlídají dynamiku naplňování. To znamená, zda nedochází k zneužívání tím, že dojde k zaplnění během pár minut,“ popsala systém Ilona Nehybová z chodovského odboru správy majetku s tím, že monitoring bude probíhat v průběhu celého letošního roku.

Dalším důvodem instalace ultrazvukových senzorů je snaha ušetřit náklady za svoz tříděného odpadu. Monitoring proto probíhá v nádobách na sklo a nápojové kartony. Ty budou senzory hlídat dva měsíce. Jeden měsíc pak budou senzory v nádobách na papír a plasty.

„Radnice si chce tímto způsobem mimo jiné ověřit, jestli je možné upravit množství nádob na tříděný odpad tak, aby nebylo nutné jezdit k nim příliš často,“ vysvětluje dále mluvčí chodovské radnice Martin Polák.

To potvrdil i starosta města, který instalaci ultrazvukových senzorů vnímá jako cestu k novým formám svozu odpadu. „Chceme vyzkoušet, zda jde k této problematice přistoupit i jiným způsobem,“ dodal Patrik Pizinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky čistota města, odpady, Chodov, Karlovarský kraj, třídění odpadu, okres Sokolov, Martin Polák, Patrik Pizinger, kontejner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naplněnost kontejnerů ohlídají ultrazvukové senzory, město chce ušetřit za svoz odpadu  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.