Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci městské policie pomáhají startovat promrzlá auta

Nejen dohled nad pořádkem ve městě, ale také pomoc. To je již řadu let heslo vedení Městské policie v Sokolově. Ta mimo jiné provozuje službu Senior expres a zejména v zimních měsících vyjíždí pomáhat i nešťastným řidičům.

„V současné době, kdy teploty klesají stále více pod bod mrazu, se mnohým řidičům nepodaří nastartovat automobil. Pokud je problém pouze v baterii stačí si zavolat o pomoc na číslo 156 a strážníci se za řidičem vydají s pomocným startovacím zařízením,“ vysvětluje mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Ten dále uvedl, že během jednoho dne vyjedou strážníci na pomoc se startováním i čtyřikrát. Jedná se samozřejmě o službu bezplatnou.

„Sokolov je tak jedním z měst, kde městská policie pouze nepokutuje za případné prohřešky, ale také pomáhá, když to lidé potřebují. Kromě už proslulého Senior expresu se na Městskou policii v Sokolově mohou obrátit také řidiči, kterým se kvůli slabé baterii nepodaří nastartovat. To je aktuální téma zejména v zimním období, i když je třeba říci, že tuto službu občas řidiči využijí i v jiná roční období,“ doplňuje mluvčí Sokolova.

Počet telefonátů během posledních dní roste s tím, jak klesají teploty pod bod mrazu a pod nulou zůstávají více dní. Počet startování automobilů řešených městskou policí se ročně pohybuje zhruba kolem dvou stovek.

„Autobaterie patří v zimním období mezi nejvíce namáhané součásti vozů, v mrazivém počasí rychle ztrácejí svoji kapacitu. To se pak může projevit právě tím, že kvůli vybité baterii automobil nenastartuje. Předejít tomu lze, jako v mnoha dalších případech, účinnou prevencí. Řidič by před zimou měl zkontrolovat napětí v baterii a součástky související s baterií. Potíže mohou nastat hlavně v době, kdy sice auto jezdí pravidelně, ale pouze na krátké vzdálenosti. Takový provoz znamená, že se baterie nestačí za jízdy pomocí alternátoru dobít a neustálým startováním se postupně vybíjí,“ uzavřel Vladimír Meluzín.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Sokolov

Štítky městská policie, pomoc, Sokolov, zima, startér, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci městské policie pomáhají startovat promrzlá auta  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.