Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Loket chce ulehčit dopravě v centru města, postaví dvě parkoviště

Město Loket na Sokolovsku chce vybudovat nové parkovací plochy, aby ulehčilo dopravě uprostřed historického centra. První parkoviště by mělo vzniknout u dopravního terminálu v Nádražní ulici. Druhé připravuje město v takzvaném Předmostí, které je hlavním vstupem do historického centra. Poté by radnice chtěla omezit vjezd turistům do centra, řekl starosta Lokte Petr Adamec (Piráti).

"V současné době máme vypsané výběrové řízení na dopravní terminál u nádražní budovy. Podařilo se nám získat devadesátiprocentní dotaci z IPRU (program Integrovaného plánu rozvoje území aglomerace Karlovy Vary) ve výši přibližně 13 milionů korun," řekl Petr Adamec. Město by mělo přispět 1,5 milionu korun.

Úprava terminálu a parkovací plochy by měla začít na jaře tak, aby byla dokončena se začátkem letní sezony. U současné železniční stanice by město chtělo propojit automobilovou, autobusovou a železniční dopravu. Vzniknout by tam mělo 50 parkovacích míst pro místní obyvatele i pro turisty. Opravy by měly navázat na rekonstrukci budovy nádraží, která se uskutečnila před čtyřmi lety.

Další parkoviště plánuje město vybudovat před mostem, kde je hlavní vstup do centra. Mělo by tam vzniknout až 60 parkovacích míst, které by sloužily hlavně turistům. Radnice bude nejprve usilovat o získání dotací.

Radnice by do budoucna chtěla omezit parkování v centru města. Do třítisícového města přijíždí zejména za návštěvou místního hradu Loket a za kulturními akcemi až stovky turistů denně, náměstí v centru je proto vytížené. "Máme na policii předložené dopravní řešení na náměstí, které rozděluje náměstí na část, která slouží pouze místním, a část, která slouží místním i turistům. Po vybudování parkovišť by toto omezování vjezdu na náměstí mohlo začít," sdělil Adamec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, stavby, automobilová, Loket, Petr Adamec, Česká pirátská strana, okres Sokolov, parkování, Karlovy Vary, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loket chce ulehčit dopravě v centru města, postaví dvě parkoviště  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.