Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Autobusové zastávky v Sokolově mají nové přístřešky

Celkem byly přístřešky vyměněny na osmatřiceti zastávkách obsluhovaných autobusy MHD ve městě i v jeho okolí. Město za demontáž starých zastávek a instalaci nových zaplatilo zhruba 3,6 milionu korun.

„Konečně tak zmizely staré přístřešky, které měly životnost dávno za sebou. Byla škoda, když máme pěkné autobusy MHD, že tomu neodpovídaly zastávky. Proto jsem o náhradu starých usilovala,“ uvedla starostka Renata Oulehlová (ANO).

Nosná konstrukce přístřešků je z konstrukční oceli a opatřena povrchovou úpravou v podobě žárového zinku. Podle konkrétního stanoviště se přístřešek skládat ze 4 až 6 modulů a případně bočnic na krajních modulech. Každý modul nese vlastní díl skleněné výplně tak, aby v případě poškození byl vyměněn jen poškozený díl. „Po celé délce přístřešku je v jeho vnitřku umístěna segmentová nerezová lavice. V případě bočnic je na nich umístěna opěrka z akátového dřeva s transparentní ochrannou lazurou,“ popsal nové přístřešky mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Zmiňované skleněné výplně budou v následujících týdnech opatřeny barevnými polepy, aby se předešlo nárazům ptactva do této plochy. „Grafický návrh těchto polepů koresponduje se symbolem města, tedy sokolem a dalšími prvky,“ pokračuje mluvčí.

Konstrukce nových přístřešků byly ukotveny do betonových pilotů tak, aby bylo možné je v případě nutnosti přístřešek odinstalovat a například po opravě znovu nainstalovat bez nutnosti bouracích prací a bez poškození přístřešku. „Na vrchní straně přístřešku je uchycení pro označník autobusové zastávky. U přístřešků jsou umístěny odpadkové koše,“ dodal Vladimír Meluzín.

Na třech místech, konkrétně v ulice Rokycanova, Jednoty a Závodu míru ještě zůstaly staré přístřešky. „Počítáme tady s takzvanými „chytrými“ zastávkami. Aby mohlo k instalování Smart zastávek dojít, je třeba vypracovat projekt a poté vybrat v poptávkovém řízení dodavatele,“ dodala starostka města s tím, že zatím ještě není jasné, kdy se „chytré“ zastávky na určených místech podaří zrealizovat v příštím roce. Přáním vedení města však je, aby to bylo co nejdříve.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky MHD, Sokolov, nové přístřešky, chytrá zastávka, přístřešek, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohumil Richter

takové přístřešky jsou k hovnu!! lidé zmoknou ! fučí na ně vítr ! pod sklem jsou jak pod lupou ! debilní výrobek! ve starých čekárnách se dalo skovat , toto je jen pro řidiče aby věděl že tam má zastavit !!!

Středa, 25. listopadu 2020, 14:41Odpovědět

Autobusové zastávky v Sokolově mají nové přístřešky  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.