Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Spekulanti stále váhají s prodejem garáží městu, radnice ale vzkazuje, že víc peněz nedá

Deset tisíc korun, to je výkupní cena za garáž na Jižním lomu, kterou již několik let platí město Sokolov lidem, kteří se jí dobrovolně vzdají. Garáže totiž leží v zátopovém území, jsou ve velmi špatném stavu a město je chce zbourat.

„Nás v podstatě nic netlačí a zmíněných deset tisíc korun je naše dobrá vůle. Chceme, aby lokalita Jižního lomu byla pěknou částí města a ne skládkou, což se každoročně děje. Většina lidí už to pochopila a garáže nám odprodala,“ uvedl Jan Picka (nez.), místostarosta Sokolova.

Ze zhruba dvou stovek garáží jich nyní město vlastní sto třicet a zbylých sedmdesát by rovněž rádo odkoupilo. V plánu je totiž jejich demolice a sanace celého prostoru.

„Víme, že někteří lidé spekulují a myslí si, že za garáže budeme v budoucnu platit více. Jiní zase vymýšlejí, že chceme toto území rozparcelovat a prodat na rodinné domky. Jsou to nesmysly. Jednak těch deset tisíc korun není naše povinnost, ale dobrá vůle města, které si uvědomuje, že si lidé před mnoha lety prostě koupili garáže na špatném místě, tak jim to chceme aspoň trochu kompenzovat a důležité je také říci, že Jižní lom leží v takzvané zátopové oblasti a tak tam nelze nic postavit a území nejde ani prodat,“ vysvětluje Renata Oulehlová (ANO), starostka Sokolova.

Radnice nyní zjišťuje, zda by mohla začít bourat garáže po částech. Vždy by se vybouraly ty, které již město odkoupilo, a prostor by se postupně začal čistit.

„Máme kontakty téměř na všechny majitele zbývajících garáží, ale jak říkáme, někteří spekulují, zbytečně vyčkávají a nám celý záměr trochu brzdí. Ale s tím se nedá nic dělat,“ dodal místostarosta.

Problémem pro město je ale skutečnost, že v této lokalitě každoročně vznikne řada černých skládek, které pak radnice musí na vlastní náklady zlikvidovat. A většinou se jedná o tuny odpadků, nepořádku a pneumatik.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky ČR, správa, odpady, Sokolov, garáže, garáž, Jan Picka, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spekulanti stále váhají s prodejem garáží městu, radnice ale vzkazuje, že víc peněz nedá  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.