Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Sokolov získal na demolici prázdných domů dotaci

Město Sokolov získalo dotaci na demolici dvou prázdných objektů v Hornické a v Heyrovského ulici. Dotace z ministerstva pro místní rozvoj činí sedm milionů korun. Na demolici se nyní připravuje projektová dokumentace, uskutečnit by se měla příštím rokem, řekl novinářům místostarosta Karel Jakobec (ANO).

Bourání objektu v Hornické ulici by mělo stát kolem 10,5 milionu korun, z toho dotace je 3,5 milionu korun. Další demolice v Heyrovského ulici si vyžádá celkové náklady přes 13,6 milionu korun, dotace činí opět 3,5 milionu korun.

Domy připravené k demolici město před časem odkoupilo od společnosti Sokolovská uhelná. Nacházejí se v takzvaně sociálně vyloučených lokalitách, a proto chce radnice zabránit i tomu, aby se do nich nastěhovali další problémoví nájemníci. V těchto lokalitách chybějí parkovací místa, proto se vedení města rozhodlo postavit tam parkoviště.

"Vznikne tam (v ulici Hornická) poměrně velké parkoviště, které by mělo v první řadě sloužit návštěvníkům kina Alfa. U druhého objektu na křižovatce s ulicí Sokolovská bude parkoviště menší, ale určitě výrazně ulehčí situaci, která tam s pakováním v tuhle chvíli je," řekl Karel Jakobec. Parkoviště by měla být hotova do tří let od získání dotace.

Město žádalo o dotaci i na demolici objektu v ulici Svatopluka Čecha, tu ale letos nezískalo. Podle Jakobce o ni bude žádat opět příštím rokem.

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, stavby, Sokolov, demolice, dotace, Karel Jakobec, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Svatopluk Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov získal na demolici prázdných domů dotaci  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.