Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Smuteční síň v Sokolově je po rekonstrukci důstojným místem loučení

Rozsáhlá rekonstrukce interiéru a vybavení obřadní síně vyžadovala investici přesahující jeden a půl milionu korun. Práce trvaly dva měsíce a opravené prostory začnou veřejnosti sloužit od 1. srpna.

„Smuteční síň se nachází na městském hřbitově a po rekonstrukci se z ní stalo důstojné místo pro poslední rozloučení se zesnulými. Obnova síně za přibližně 1,6 milionu korun trvala necelé dva měsíce a svému účelu začne opět sloužit začátkem srpna,“ uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Během rekonstrukce interiéru objektu smuteční síně a veřejně přístupného zázemí v budově smuteční kaple byla položena nová podlaha, opraveny byly omítky a došlo na kompletní výmalbu stěn a stropu. Změnou prošlo i osvětlení síně. Instalovaný je nový katafalk a řečnický pult, obměněn byl mobiliář síně, hlavně křesla, lavice a židle ve smuteční síni.

„Po dobu rekonstrukce se smuteční obřady dočasně konaly v klášterním kostele sv. Antonína Paduánského. S tímto prostorem město nadále počítá pro velké smuteční obřady v případě, že by kapacita síně u městského hřbitova nestačila,“ dodal mluvčí Sokolova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky oprava, investice, smuteční síň, Sokolov, rekonstrukce, Antonín z Padovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smuteční síň v Sokolově je po rekonstrukci důstojným místem loučení  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.