Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nesouhlasné reakce některých rodičů zvládli, nyní přišlo poděkování, kterého si cení

Sokolovská radnice se v době největší krize rozhodla nezavírat mateřské školky. Starostka města Renata Oulehlová nyní přiznala, že se často setkávala s kritikou. Tu sice v určitých případech chápala, na druhou stranu ale vnímala, že Ti kdo nekritizují, pomoc nutně potřebují.

„Opravdu jsem se setkávala s velikým odporem některých rodičů, kteří požadovali školky uzavřít. Důvodem byly samozřejmě peníze vyplácené jako ošetřovné člena rodiny, na které v případě neuzavřené školky rodiče ztratili nárok. Byli jsme označováni za nezodpovědné vedení města a podobně,“ popisuje Renata Oulehlová.

Své rozhodnutí zdůvodňuje argumenty, které jsou jednak pochopitelné a hlavně logické. „Personál školek stejně musel chodit do práce a navíc jsme nechtěli nahnat všechny děti do jednoho zařízení, které jsme z nařízení vlády byly povinny nechat otevřené pro záchranáře a další pracující v první linii,“ vysvětluje dále starostka.

Ta se proto s vedením města rozhodla nechat otevřené všechny školky, čímž při poklesu návštěvnosti vznikly malé skupiny dětí, které tak měly veškerý komfort a hlavně byly v prostředí, které znají a mají ho rády.

„Ono totiž nešlo pouze o záchranáře, zdravotníky, hasiče a policisty. Šlo například i o prodavačky, některé úředníky a další rodiče, kteří stále pracovali. A Ti nám moc děkovali, že jsme to takto zvládli a brali na ně ohledy,“ dodala Renata Oulehlová s tím, že si poděkování od rodičů velice váží.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školky, Sokolov, poděkování rozhodnutí, Karlovarský kraj, Renata Oulehlová, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nesouhlasné reakce některých rodičů zvládli, nyní přišlo poděkování, kterého si cení  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.