Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Sobota 3. srpna 2024  |  Svátek má Miluše
Bez reklam

Karlovy Vary promění Drahovický most v komunitní místo nad řekou

Karlovy Vary promění Drahovický most v komunitní místo, kde by se mohli scházet a trávit čas místní obyvatelé. Lávka pro pěší nad Ohří je přirozeným místem, kde se místní scházejí. Sami si jej vybrali v rámci akce Město sobě, která je formou participativního rozpočtu města, řekl novinářům náměstek primátorky Lubomír Kovář (ANO). Náklady na opravu a úpravy mostu mají být kolem čtyř milionů korun.

„Rádi bychom tam zřídili takové komunitní místo, místo setkávání. Je to pěkné místo nad řekou. Bude opraven asfalt a položen nový. Bude zhotoven cyklopruh. Budou opraveny chodníky a zábradlí. Budou provedeny i velkoplošné malby na asfaltu a bude osazen mobiliář. Možná do budoucna tam bude i nějaké občerstvení," popsal chystané změny Lubomír Kovář.

Podle Kanceláře architektury města, která konkrétní úpravy navrhla, je cílem záměru proměna čistě dopravní stavby na vitální veřejný prostor, se kterým jsou jeho uživatelé sžití a do kterého se se zájmem vracejí, ne jen přes něj prochází. Most byl původně koncipován pro motorovou dopravu a nyní může těžit ze situace, kdy je jeho velkorysá plocha určena pouze pro chodce a cyklisty. Revitalizace mostu společně s jeho zabydlením novými funkcemi a mobiliářem tak může vytvořit jedinečné místo, kde se potkává město a jeho obyvatelé nad řekou.

Podle Kováře by se s realizací mělo začít bezprostředně tak, aby se úpravy podařilo ještě letos dokončit.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kancelář architektury města Karlovy Vary

Štítky Drahovický most, komunitní místo, Kancelář architektury města, Karlovy Vary, Město sobě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary promění Drahovický most v komunitní místo nad řekou  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.