Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Ostrově dostanou dobrovolní hasiči novou hasičárnu za 70 milionů korun

Ostrov na Karlovarsku vybere firmu, která postaví novou hasičskou stanici pro dobrovolné hasiče. Očekávané náklady jsou 70 milionů korun, na zahájení stavby v letošním roce si radnice připravila pět milionů korun. Nová hasičská zbrojnice by mohla v Ostrově sloužit v roce 2024, řekl starosta Jan Bureš (ODS).

Stavba zázemí hasičské jednotky přitom měla začít už loni na podzim. Původní náklady činily 53,5 milionu korun. Vítěz výběrového řízení ale nakonec odmítl podepsat smlouvu kvůli nárůstu cen stavebních prací i materiálu. Město proto první výběrové řízení zrušilo. Nyní se chystá vyhlásit novou soutěž.

Půjde o moderní areál sboru dobrovolných hasičů. Počítáme s garážemi, budou tam obslužné provozy, sušárna pro hadice, sklady, technické místnosti i denní místnost pro jednotku, kde budou mít školení či konference, i místnost pro dispečera," popsal stanici Bureš. Sbor dobrovolných hasičů v Ostrově čítá tři desítky členů.

Stanice bude umístěná v blízkosti výjezdového stanoviště záchranné zdravotnické služby Karlovarského kraje v Jáchymovské ulici. V letošním roce by tam měla začít také stavba stanice profesionálních hasičů. Investice za téměř 70 milionů korun je podpořena z evropských fondů.

Dosud je zázemí hasičů poblíž historického centra města. Pro výjezdy hasičů není ideální, protože stojí v nepřehledné zatáčce. Původní stanici chystá město zbourat a na jeho místě by měl vzniknout bytový dům. Záměrem města je to, aby ho postavil soukromý investor.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Hasiči, Ostrov, Karlovarský, kraj, Dotace, Jan Bureš, Karlovarský kraj, ODS, sbor dobrovolných hasičů, dobrovolní hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ostrově dostanou dobrovolní hasiči novou hasičárnu za 70 milionů korun  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.