Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Silničáři zvýší průjezdní výšku mostu, časté nehody kamionů tak budou minulostí

Most v Hroznětínské ulici v Ostrově na Karlovarsku má mnoho let nestandardní průjezdní výšku. Místo klasických 4,2 metru je to jen 3,6 metru. Řidiči kamionů, kteří to znají, objíždí tento úsek přes celé město a ti co to neznají, občas uvíznou před a někdy i pod mostem. To se nyní změní.

„Rozhodli jsme se zvýšit průjezdní výšku na normovaných 4,2 metru. Most ale nemůže takzvaně vyrůst a proto musíme snížit profil silnice. Povrch vozovky tak bude o půl metru níže a současně s tím se musí vyřešit i její odvodnění, aby se na místě nezadržovala voda,“ vysvětluje starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

V Hroznětínské ulici tak čeká na řidiče zhruba dvouměsíční uzávěra, která bude úplná. Původně se plánovalo, že by byla uzavírka částečná, vždy na půlce vozovky, nakonec ale bylo rozhodnuto, že uzavírka bude celková.

„Stavbu, jejíž náklady jsou odhadovány na 1,5 milionu korun, plně uhradí město. Je pro nás totiž velmi důležitá průjezdnost pod tímto mostem a to zejména pro kamiony, které míří do nedalekého areálu Amphenol i dalších firem. Současná výška mostu už nevyhovuje platným normám. Práce na zvýšení průjezdné výšky budou probíhat od konce května do konce července,“ dodal starosta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu ostrov

Štítky silnice, mosz, sníženi profilu, uzavírka, Karlovarský kraj, Ostrov, kamiony, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři zvýší průjezdní výšku mostu, časté nehody kamionů tak budou minulostí  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.