Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pátek 24. května 2024  |  Svátek má Jana
Bez reklam

Na stavbu nových bytů budou pečlivě dohlížet památkáři

Objekt staré Myslivny v Ostrově konečně najde využití. Vedení města se v minulém roce rozhodlo přestavět objekt na byty. Dokázalo si poradit i s tím, že je budova zapsána v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky.

„V minulých měsících došlo k opravě střešního pláště Myslivny, čímž jsme zamezili tomu, aby do objektu zatékalo. Nyní budeme pokračovat další etapou, kterou je přestavba domu druhého, třetího a čtvrtého podlaží na bytové jednotky,“ vysvětluje starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Celkem v domě vznikne deset bytů o velikosti od 70 metrů čtverečních do 117 metrů čtverečních. Náklady na přestavbu by se měly pohybovat zhruba ve výši deseti milionů korun.

„Úpravou vznikne bytový dům s deseti bytovými jednotkami ve druhém, třetí a čtvrtém nadzemním podlaží, včetně potřebného příslušenství. Tři byty ve třetím a čtvrtém nadzemním podlaží budou řešeny jako mezonetové. Byty budou od dvoupokojových po čtyřpokojový mezonetový,“ pokračoval dále starosta.

Rada města Ostrov nyní schválila zadávací dokumentaci a vyhlášení veřejné zakázky na provedení stavebních úprav.

„V nich bude zahrnuto i řešení nebytového, komerčního prostor v přízemí objektu. Jednotlivá podlaží propojí nově navržené schodiště, v provedení železobetonové s ocelovými schodnicemi. Na jižní fasádě bude nová pavlač s exteriérovým únikovým schodištěm,“ dodal starosta.

Objekt Myslivna je jmenovitě zapsán v Ústředním seznamu kulturních památek ČR a je zároveň součástí městské památkové zóny Ostrov stanovené vyhláškou Ministerstva kultury České republiky o prohlášení území historických jader vybraných měst za památkové zóny.

„Z tohoto důvodu budou veškeré práce prováděny pod dozorem a v souladu s vyjádřeními, stanovisky a pokyny orgánů státní památkové péče. Vedení města počítá s tím, že začátkem roku 2023 by tento krásný historický objekt mohl mít nové obyvatele,“ uzavřela Jana Punčochářová, tajemnice Městského úřadu Ostrov.

Objekt Myslivny v Ostrově byl mnoho let uzavřen. V minulosti v něm měl vzniknout například hotel s wellness centrem nebo soukromý pivovar. Žádný záměr se ale nepodařilo zrealizovat a proto se město rozhodlo vybudovat v objektu byty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky památkáři, Myslivna, bytový dům, přestavba, Ostrov, Česko, Jan Bureš, ODS, Ministerstvo kultury České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stavbu nových bytů budou pečlivě dohlížet památkáři  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.