Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rekonstrukce chebské nemocnice bude mít zhruba měsíční zpoždění

Dodavatelská firma během oprav zjistila problém s nosností stropu v rekonstruovaném objektu, Ten musí být podle náměstka hejtmana Dalibora Blažka (HNHRM) zbourán a postaven znovu. Komplikace, která byla odhalena až během samotných prací, stavbu zpozdí a prodraží.

„Na problematické místo přišli dělníci až během rekonstrukce. Původní sondy, které byly v objektu nemocnice dělány ještě za jejího provozu, tuto skutečnost neodhalily,“ uvedl Dalibor Blažek.

Strop, který nemá správnou nosnost, bude muset být na doporučení statiků zbourán a nahrazen novým. To ovlivní termín dokončení rekonstrukce, který byl plánován na únor příštího roku. „Předpokládáme, že dojde zhruba ke čtyř až pěti týdennímu zpoždění stavby a navýšení celkové ceny. Konkrétní částku ale ještě nemáme,“ pokračoval dále náměstek hejtmana.

Souběžně s probíhající rekonstrukcí se začínají vypisovat výběrové řízení na dodávky vybavení nemocnice a to hlavně lékařských přístrojů pro jejichž instalaci je třeba udělat přípravné stavební práce.

„Chceme, aby si vedení nemocnice vypsalo výběrové řízení na přístrojové vybavení samo. Jedná se nejen o přístroje, ale i další vybavení jako je nábytek a postele, v celkového hodnotě zhruba 33 milionů korun,“ dodal Dalibor Blažek.

Chebskou nemocnici provází problémy s rekonstrukcí dlouhodobě. Původní dodavatelská firma neplnila termíny a poukazovala na chyby v projektu. Požadovala doplnění smlouvy a navýšení ceny. To kraj odmítl, odstoupil od smlouvy a najal si nového dodavatele. S tím původním se pravděpodobně bude soudit. Celková náklady na rekonstrukci chebské nemocnice zatím přesahuji 230 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky nemocnice Cheb, rekonstrukce, statika, strop, termín, Karlovarský kraj, soud, nemocnice, Dalibor Blažek, Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce chebské nemocnice bude mít zhruba měsíční zpoždění  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.