Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obyvatelé Chebu opět vybírají projekty, které jim zpříjemní život ve městě

Druhý ročník projektu chebského participativního rozpočtu nazvaného Mega nápady je tady. Vedení města vybralo z došlých čtyřiadvaceti návrhů sedmnáct, které postoupily do nynějšího hlasování. Svůj hlas pro vybraný projekt mohou lidé posílat do 15. května.

„Hlasuje se elektronickou formou a zúčastnit se může každý obyvatel Chebu starší 15 let. Při hlasování se dávají kladné nebo záporné hlasy. Realizovány budou projekty s nejvyšší počtem získaných hlasů a to až do výše vyčerpání pětimilionové dotační hranice,“ říká mluvčí chebské radnice Tomáš Ivanič.

Participativní rozpočet zavedli v Chebu vloni, kdy se konal první ročník Meganápadů a byl o něj velký zájem. Shodou okolností bylo vloni také vybráno sedmnáct realizovatelných návrhů, o kterých se hlasovalo.  Město má po skončení hlasování 18 měsíců na jejich realizaci.

„Posledním dokončeným meganápadem z loňského roku je stezka pro bosé nohy na Krajince, kterou už lidé mohli v minulých dnech vyzkoušet,“ uvedl Antonín Jalovec (VPM) starosta Chebu.

Z dalších navrhovaných meganápadů byla vloni podpořena stavba kuličkové dráhy, rozšíření jízdárny pro děti v DDM Sova nebo vysázení lísek a ořešáků v Hradební ulici.

„Letos mohou obyvatelé Chebu podpořit například výletní běžeckou trasu kolem přehrady Skalka, revitalizaci Hartovy stezky u Starého Hrozňatova, piano pro všechny, kontaktní minizoo nebo multifunkční hřiště na Dřenici,“ dodává Simona Liptáková, členka týmu participativního rozpočtu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto meganápady cheb

Štítky meganápady, Cheb, hlasování, participativní rozpočet, projekt, rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Chebu opět vybírají projekty, které jim zpříjemní život ve městě  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.