Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Cheb bude hledat nové vedení městských služeb Chetes, jsou ve ztrátě

Vedení Chebu odvolalo ředitele městských technických služeb Chetes Ilju Mlátilíka. Městská firma se potýká v poslední době se ztrátovým hospodařením. Město proto chce pro organizaci najít nové vedení, které by přišlo s řešením současné situace, řekl novinářům starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Podle Jalovce se městská rada opakovaně zabývala situací ve společnosti Chetes. "Poslední tři roky se firma propadá do ztrát, ač ještě předtím dosahovala kladných hospodářských výsledků. Ale ze strany jednatele jsme neviděli nějaký tah na branku, který by směřoval k řešení problému," uvedl Antonín Jalovec.

Ekonomická situace se nezlepšila ani přesto, že město v loňském roce zvýšilo například dotaci na správu městských sportovišť. Za loňský rok by ztráta měla dosáhnout asi pěti milionů korun. Při obratu okolo 200 milionů ročně přitom asi 85 procent příjmů tvoří zakázky pro město, uvedl Jalovec.

Chetes zajišťuje pro město řadu služeb, od svozu a likvidace odpadu přes opravy komunikací a údržbu zeleně až po správu bytů. Podle Jalovce je firma do značné míry roztříštěna na jednotlivá střediska, přičemž některá hospodaří vyrovnaně nebo i se ziskem, jiná jsou naopak dlouhodobě ztrátová.

"Je otázkou, která ta střediska má Chetes dlouhodobě provozovat. Takové věci, jako odpady, zeleň nebo čištění města, jsou služby nezbytné, které i nadále budeme po firmě poptávat. Ale třeba opravy komunikací nebo správy bytů jsou služby, které bychom mohli zadávat i specializovaným firmám," uvedl Jalovec.

Dosavadní jednatel zůstane ve funkci do konce června, do té doby by město chtělo vybrat nového.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, služby, personální, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb bude hledat nové vedení městských služeb Chetes, jsou ve ztrátě  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.