Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Chebu začala stavba cyklostezky na Dřenici, omezí dopravu

V Chebu začala stavba první části cyklostezky na Dřenici. Úpravy omezí dopravu na Vrázově ulici, kde bude po nezbytnou dobu doprava řízena semafory. I když jde o několikasetmetrový úsek, významný bude i pro obyvatele Švédského vrchu, kteří po ukončení stavby budou mít bezpečnou cestu do centra města. Celkové náklady na tuto etapu cyklostezky mají být asi 25 milionů korun, řekl místostarosta Chebu Miroslav Plevný (VPM).

Vrázova ulice je jednou z hlavních vstupních cest do města, a to zejména od jihovýchodního obchvatu. "Omezení je tam hlavně z hlediska průjezdu aut. Protože pod viadukty je třeba komunikaci posunout tak, abychom získali na pravé straně ve směru z Chebu ven širší prostor, než je tomu doposud. Protože ale saháme do profilu komunikace, tak tam není možné zachovat obousměrný průjezd," vysvětlil Miroslav Plevný.

Původně se měl podjezd pod kolejemi uzavřít úplně asi na dva měsíce. To by ale značně zkomplikovalo dopravu v okolí nákupního centra u Kauflandu. Proto si město vyhradilo omezení maximálně v jednom pruhu. I tak ale semafory v místě, kde Vrázovu ulici kříží několik dalších ulic, způsobují kolony a čekání.

Aktuální etapa cyklostezky povede od viaduktu ke křižovatce s ulicí Na Návrší. V dalších etapě by se měla cyklostezka prodloužit až ke kruhové křižovatce na obchvatu Chebu. Další pokračování směrem k přehradě Jesenice a osadě Dřenice ale bude podle Plevného záležet na tom, jestli se městu podaří vyřešit majetkoprávní vztahy k pozemkům, které by byly pro stavbu cyklostezky potřeba.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, silnice, rekreace, cyklostezky, Cheb, cyklostezka, doprava, Miroslav Plevný, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chebu začala stavba cyklostezky na Dřenici, omezí dopravu  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.