Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strážníci městské policie v Chebu vyráží i na hladinu přehrady

Vedení města se podařilo zajistit nové strážníky a tak má v současné době Městská policie v Chebu plný personální stav. A dostatek strážníků je vidět i na jejich činnosti, neboť mají nyní více času kontrolovat i méně frekventovaná místa.

„Mimo jiné řešíme i dodržování pravidel a pořádku v povodí Ohře. Proto naši strážníci vyráží i na vodní hladinu s rybářskou stráží a policií ČR,“ vysvětluje místostarosta Chebu Jiří Černý (VPM).

Nejčastěji se strážníci vydávají na přehradu Skalka. Tam totiž jezdí mnoho rybářů i chatařů.

„Občas tady jsou i nějaké pikniky u vody a tak je třeba dohlédnout na to, aby si lidé po sobě uklidili. Ale kontrolujeme i úlovky, rybářské povolenky a další věci. Kontroly tady probíhají jak z vodní hladiny, tak i ze břehu,“ pokračuje místostarosta Chebu s tím, že aktuálním problémem na vodních plochách nejsou pytláci. Těch je údajně málo, stejně tak jako rybářských prohřešků.

Díky plnému stavu strážníků, kterých aktuálně v Chebu slouží 34, je v terénu více hlídek a daří se kontrolovat i takzvaně zastrčenější místa.

„Hlídky mají samozřejmě více času na plnění svých úkolů a dostanou se i do míst, která jsou méně frekventovaná a která bývají například z hlediska pořádku problematičtější. Máme ale i dobře nastavenou spolupráci s Policií ČR, takže v tuto chvíli vidím otázku bezpečnosti a pořádku ve městě jako velmi dobře zajištěnou,“ doplňuje Jiří Černý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky rybářská stráž, městská policie, strážníci, přehrada Skalka, pytláci, Cheb, Jiří Černý, Policie České republiky, Ohře, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci městské policie v Chebu vyráží i na hladinu přehrady  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.