Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cheb si nechá vyrazit zlatou minci od České národní banky

Hodnota ani podoba mince zatím nebyla zveřejněna. Město se ale zapojí do edice zlatých mincí propagujících městské památkové rezervace. Starosta Chebu Antonín Jalovec již zahájil jednání s bankou a mince chce používat jako dárky města a samozřejmě je bude město i banka prodávat.

„Česká národní banka se rozhodla, že bude vydávat po dobu pěti let mince připomínající nejvýznamnější památkové rezervace České republiky. Město Cheb bylo vybráno jako jedno z těchto rezervací, z čehož mám samozřejmě velkou radost a je to velká pocta pro naše město,“ sdělil starosta Antonín Jalovec.

Mince by měla být představena v květnu příštího roku přímo v Chebu za účasti nejvyšších představitelů České národní banky. Bude z ryzího zlata a měla by vážit více než 15 gramů. V současné době se podle starosty podobné pamětní mince prodávají i za více než dvacet tisíc korun.

„Počítáme s tím, že město nějaký určitý počet mincí nakoupí a bude je používat jako dárky pro významné hosty a návštěvníky města, stejně tak při některých našich prezentacích.. Bude to ale samozřejmě i příležitost pro investory,“ dodal starosta s tím, že i on sám je velmi zvědav, jak bude návrh mince vypadat.  

Česká národní banka vydává nejrůznější zlaté investiční mince. Svoji edici mají například české hrady nebo historické mosty. Nyní se připravuje edice zmiňovaných městských památkových rezervací.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky mince, ražba, historie, investice, Cheb, Karlovarský kraj, Česká národní banka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb si nechá vyrazit zlatou minci od České národní banky  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.