Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V karlovarských sběrných dvorech přibyly speciální nádoby na nebezpečný odpad

S novinkou se vytasily sběrné dvory v Karlovarském kraji, kde jsou k dispozici nádoby pro přepravu a skladování nebezpečných látek. Zařízení s ochranným filtrem získají všechny odpadové dvory v kraji. Nápadu dalo zelnou hejtmanství, které nápad podpořilo penězi.

„Karlovarský kraj se do projektu společnosti Ecobat přihlásil jako první, a to v souvislosti s Nařízením o bateriích závazným pro všechny země Evropské unie, které vešlo v platnost v polovině měsíce srpna a do budoucna přinese zásadní změny ve výrobě, použití, sběru i recyklaci baterií. Považujeme za důležité, aby byla ve sběrných dvorech, kde probíhá sběr a skladování lithiových baterií, zajištěna maximální bezpečnost. V Karlovarském kraji proto bude vybaveno 27 sběrných dvorů novým typem sběrných nádob,“ uvedl náměstek hejtmana Karel Jakobec (ODS) s gescí v oblasti životního prostředí.          

Součástí vybavení sběrných dvorů bude i dodávka speciálních hasicích přístrojů GlaciAid. Ty slouží pro hašení požárů lithiových baterií. „Očekáváme zejména významný nárůst odpadních lithiových baterií k elektrokolům, zahradní technice, aku-nářadí a dalším,“ doplnila Kateřina Vránková ze společnosti Ecobat.

Karlovarský kraj dal na projekt 80 tisíc korun. Stejný díl dala soukromá firma podobně jako společnost Ecobat, která vymyslila současně distribuci a odborné proškolení obsluhy sběrných dvorů v oblasti bezpečného nakládání s odpadními bateriemi s důrazem na baterie lithiové.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky Karlovarský, Kraj, Odpady, Hospodaření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V karlovarských sběrných dvorech přibyly speciální nádoby na nebezpečný odpad  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.