Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Inspektoři cítili v restauraci na Karlovarsku pach myšiny. Našli trus hlodavců

Hodně nespokojení odcházeli inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské z restaurace (SZPI) Breintenbach, která se nachází v obci Potůčky na Karlovarsku. Při příchodu ucítili povědomý pach myšiny. Následně v kuchyni objevili myší trus, a tak provozovně vystavili stopku.

Potravináři přišli do provozovny v bezprostřední blízkosti německých hranic a lyžařského arálu, aby uskutečnili standardní kontrolu. Při příchodu do kuchyně ale zvážněli, když spatřili myší trus. Když našli výkaly hlodavců i v umývárně, byli vůči majiteli nemilosrdní. Okamžitě vystavili provozně stopku. 

Inspektoři SZPI uvnitř restauračního zařízení zjistili výskyt trusu hlodavců, a to konkrétně v umývárně nádobí, v kuchyni i v chodbě vedoucí do skladu. S ohledem na tuto skutečnost nebylo možné vyloučit kontaminaci skladovaných potravin a z nich připravovaných pokrmů, a to v souvislosti s možnými negativními dopady na zdraví spotřebitelů,“ popsali potravináři v závěrečné zprávě. 

Majitel si výtky inspektorů zřejmě vzal brzy k srdci. Hned druhý den totiž zase podnik otevřel, protože inspekce zákaz uvolnila. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SZPI

Štítky SZPI, restaurace, Myši, Trus, Zákaz, Karlovarský kraj, hlodavci, kuchyně, Státní potravinářská inspekce, Potůčky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektoři cítili v restauraci na Karlovarsku pach myšiny. Našli trus hlodavců  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.