Hodně nespokojení odcházeli inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské z restaurace (SZPI) Breintenbach, která se nachází v obci Potůčky na Karlovarsku. Při příchodu ucítili povědomý pach myšiny. Následně v kuchyni objevili myší trus, a tak provozovně vystavili stopku.
Potravináři přišli do provozovny v bezprostřední blízkosti německých hranic a lyžařského arálu, aby uskutečnili standardní kontrolu. Při příchodu do kuchyně ale zvážněli, když spatřili myší trus. Když našli výkaly hlodavců i v umývárně, byli vůči majiteli nemilosrdní. Okamžitě vystavili provozně stopku.
„Inspektoři SZPI uvnitř restauračního zařízení zjistili výskyt trusu hlodavců, a to konkrétně v umývárně nádobí, v kuchyni i v chodbě vedoucí do skladu. S ohledem na tuto skutečnost nebylo možné vyloučit kontaminaci skladovaných potravin a z nich připravovaných pokrmů, a to v souvislosti s možnými negativními dopady na zdraví spotřebitelů,“ popsali potravináři v závěrečné zprávě.
Majitel si výtky inspektorů zřejmě vzal brzy k srdci. Hned druhý den totiž zase podnik otevřel, protože inspekce zákaz uvolnila.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.