Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilého řidiče zastavila až policejní hlídka. Nadýchal přes tři promile

Více než tři promile alkoholu nadýchal na začátku září čtyřiapadesátiletý muž z Karlovarska, který na jednom z parkovišť u obchodního domu v Karlových Varech naboural do kovového sloupku a odjel. Po cestě ještě naboural do značky, kterou zničil. Jeho jízdu zastavila až policejní kontrola.

Čtyřiapadesátiletý muž měl v pátek 3. září nabourat autam do kovového sloupku na parkovišti u obchodního domu. Od nehody ujel a o několik ulic dál měl znovu havarovat. „Muž vjel na středový ostrůvek a přední částí vozidla poničit dopravní značku. Ani to ho ovšem nezastavilo. Vozidlem měl pokračovat na nedaleké parkoviště, kde už byl kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení Aš,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Během kontroly se muž podrobil také orientační dechové zkoušce, která policistům ukázala pozitivní výsledek. Muž nadýchal  3,12 promile. „Z tohoto důvodu mu byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Následně byl převezen do nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ popsal Kopřiva.

Policisté mu v tomto týdnu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, alkohol, Karlovy Vary, Karlovarský kraj,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilého řidiče zastavila až policejní hlídka. Nadýchal přes tři promile  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.