Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do mariánskolázeňské nemocnice přijel vojáky pozdravit ministr Lubomír Metnar

Vojáci, kteří pomáhali v jednom z nejvíce zasažených míst nákazou COVID-19 v Karlovarském kraji, dostali od hejtmana a jeho náměstka děkovné listy. V nemocnici by měla armáda pomáhat do neděle, což osobně potvrdil ministr obrany.

Dnes přijel do Karlovarského kraje ministr obrany Lubomír Metnar. Jeho kroky vedly do Mariánských Lázní, kde pozdravil vojáky, kteří pomáhají v mariánskolázeňské nemocnici se zvládáním boje s koronavirem, a poděkoval jim za jejich službu v této těžké době.

Nákaza se v nemocnici v Mariánských Lázních začala před několika týdny rychle šířit a vedení kraje dokázalo s ministerstvem obrany v řádu několika hodin dohodnout nejen pomoc vojáků, ale i jejich velmi rychlý přesun na západ Čech.

 "Armáda v historii, tak i v současnosti vždy bude pomáhat tam, kde je potřeba, a mohu zde potvrdit, že vojáci setrvají v Mariánských Lázních do konce tohoto týdne, jak bylo dříve domluveno," sdělil ministr Lubomír Metnar.

V lázeňském městě se jedná již o druhou skupinu vojáků, která v postižené nemocnici pomáhá. Ta první odjela před necelými čtrnácti dny domů a byla nahrazena stávajícím týmem. Sloužící vojáci dnes převzali od hejtmana Petra Kubise a jeho náměstka Jana Bureše děkovné listy.

"Oceňuji vaši statečnost při pomoci v nemocnici, prokázali jste odvahu a to jste někteří teprve na začátku vašeho studia Univerzity obrany, případně na vyškovské vojenské akademii,“ řekl vojákům hejtman Petr Kubis.

Setkání byl přítomen i starosta Mariánských Lázních Martin Kalina.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kr-karlovarsky

Štítky ministr obrany, Karlovarský kraj, Mariánské Lázně, koronavir, pomoc, armáda, nemocnice, Lubomír Metnar, Nemocnice Mariánské Lázně, Petr Kubis, Ministerstvo obrany České republiky, Česko, Jan Bureš, Martin Kalina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do mariánskolázeňské nemocnice přijel vojáky pozdravit ministr Lubomír Metnar  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.