Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Starostka Sokolova Oulehlová vstup do sněmovny nečekala

Jednou z nových poslankyň v Karlovarském kraji je starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO). Do sněmovny ji posunuly preferenční hlasy. Jak řekla, zvolení nečekala a bude se muset poradit, jestli a jak případně funkce spojí.

Na kandidátce ANO byla Renata Oulehlová na třetím místě. Zatímco v minulých volbách před třemi lety získalo ANO tři mandáty v Karlovarském kraji, letos to byly jen dva. A starostka Sokolova o asi stovku preferenčních hlasů přeskočila dvojku na kandidátce, Věru Procházkovou. "Nečekala jsem to. Paní doktorka Procházková byla silný spoluhráč. Jsem z z toho překvapená, byla jsem na hokeji a až mi začaly chodit zprávy, tak jsem si říkala, že se asi něco děje," popsala starostka Sokolova.

Oulehlová se chce nejprve domluvit se svými kolegy na městě, v hnutí ANO, za které kandidovala, i v rodině jak postupovat. V čele radnice v Sokolově je od roku 2018. Kandidovala ve stejném roce i na senátorku za Sokolovsku, ale porazil ji Miroslav Balatka za STAN.

Hnutí ANO získalo v Sokolově 34,45 procenta hlasů, s velkým předstihem předběhlo koalici Spolu (17,94 procenta) a SPD se 14,20 procenta a koalici Pirátů a STAN s 13,25 procenta.

Volby do Sněmovny v Karlovarském kraji vyhrálo ANO, získalo 33,06 procenta hlasů. Na druhém místě je koalice Spolu, má 20,22 procenta. Třetí PirSTAN dostali 14,23 procenta hlasů. Vyplývá to z výsledků sněmovních voleb na www.volby.cz. Voleb se v kraji zúčastnilo 57,10 procenta voličů.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Sokolov

Štítky ČR, volby, sněmovna, Sokolov, Oulehlová, Renata Oulehlová, ANO 2011, Poslanecká sněmovna ČR, Karlovarský kraj, Věra Procházková, koalice, Starostové a nezávislí, Miroslav Balatka, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starostka Sokolova Oulehlová vstup do sněmovny nečekala  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.