Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Triatlonového závodu ve Varech se zúčastní i olympijská vítězka Jorgensenová

Tradičního závodu v olympijském triatlonu v Karlových Varech se v neděli zúčastní i americká olympijská vítězka Gwen Jorgensenová a devět českých reprezentantů. City Triatlon v lázeňském městě bude posedmé za sebou součástí série Světového poháru.

Sedmatřicetiletá Jorgensenová, která získala zlato na OH 2016 v Riu de Janeiro, se letos vrátila k vrcholovému triatlonu po mateřské přestávce. Minulý víkend vyhrála závod Světového poháru ve Valencii. „Inspirovala mě stříbrná medaile smíšené štafety na olympiádě v Tokiu. Nyní toužím po tom, abych se stala součástí amerického týmu pro olympijské hry v Paříži. Věřím, že náš tým může být na stupních vítězů ještě výš," uvedla dvojnásobná mistryně světa Jorgensenová v tiskové zprávě.

Účast na pařížské olympiádě v příštím roce mají na dosah Češky Petra Kuříková a Tereza Zimovjanová, jež loni ve Varech obsadila desáté místo. Premiéru si odbude studentka medicíny Michaela Štěrbová.Mezi největší favority mužského závodu patří Američan Morgan Pearson, Švýcar Max Studer nebo bývalí vítězové karlovarského podniku Brit Samuel Dickinson s Němcem Lassem Nygaardem Priesterem. Na startu bude i česká šestice Jan Volár, Tomáš Zikmund, David Martin, Tomáš Kříž, Filip Václavík a Filip Michálek.

Ženy odstartují závod na 1,5 km plavání, 40 km cyklistiky a 10 km běhu v 10:00, muži v areálu karlovarského přírodního koupaliště Rolava začnou v 15:00. Sobotní amatérský závod si vyzkouší česká maratonkyně a olympionička Marcela Joglová, která se chce po hrách v Paříži věnovat naplno triatlonu. „Ještě před měsícem jsem doufala, že bych mohla dosáhnout na hezký výsledek. Ale v poslední době jsem toho příliš nenaplavala, takže si budu chtít především užít tu krásnou atmosféru a trať," řekla šestatřicetiletá Joglová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto City Triathlon

Štítky Sport, Triatlon, Karlovy Vary, Závod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Triatlonového závodu ve Varech se zúčastní i olympijská vítězka Jorgensenová  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.