Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brokař Lipták je evropským šampionem a už myslí na olympiádu

Jeden z nejlepších brokových střelců na trap současnosti Jiří Lipták slaví po loňském zlatu z olympijských her v Tokiu další úspěch. Z mistrovství Evropy si přivezl znovu nejcennější kov. I přes mnohé úspěchy ale z ambicí neslevuje ani nadále a vrhá se do přípravy na mistrovství světa. Navíc už pomýšlí na úspěch z olympiády, která se za dva roky uskuteční v Paříži.

Jiří Lipták prožívá v posledních měsících sportovní pohádku. Po loňském triumfu v Japonsku si vystřílel zlato také na evropském šampionátu v kyperské Larnace. Čtyřicetiletého brokaře nerozhodila ani nová pravidla, podle kterých se nyní soutěží. Střelci se po dvoudenní kvalifikaci rozdělují do dvou semifinálových čtveřic, z nichž vzejde jedna finálová.

„Ze začátku se mi změněné podmínky moc nelíbily, ale zdá se, že mi nakonec vyhovují,“ vrátil se s odstupem času k závodu brokař k finálovému závodu, který díky Liptákově bezchybné střelbě skončilo už po třicáté první ráně.

Střelec nepřivezl si ziskem titulu evropského šampiona zajistil i účast na olympiádě ve Francii. Poté, co vybojoval jedno olympijské místo pro Česko, musí si případnou druhou vstupenka na olympiádu vystřílet někdo jiný. Nyní má ale v hlavě zářijové mistrovství světa v chorvatském Osijeku. Střelec sice navrhl, že na šampionát nepojede, aby česká výprava měla větší šanci vybojovat druhé místo pro Paříž. Výzva ale zůstala nevyslyšena, protože čeští brokaři s Liptákem a jeho fenomenální formou počítají. „Rád bych se stal mistrem světa, na šampionát ale nejdu vyloženě pro první místo. Důležité je zachování pokory,“ poznamenal olympijský vítěz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Lipták

Štítky Jiří Lipták, střelba, mistrovství Evropy, světový šampionát, olympiáda, olympijské hry, Paříž, Tokio, Japonsko, Larnaka, Francie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brokař Lipták je evropským šampionem a už myslí na olympiádu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.